Με πνευματική ευλάβεια η Ενορία Του Ιερού Ναού Των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Ξάνθης , υποδέχτηκε Την Εικόνα της Παναγίας Ρόδον Το Αμάραντον .

Ο Χριστός είναι «Το Ρόδον Το Αμάραντον».

Όποιος πλησιάζει τον Χριστό αισθάνεται μία ουράνια ευωδία. Βλάστησε στη στείρα γη. Ο Χριστός είναι ρόδο, τριαντάφυλλο, εκ Παρθένου. Και τα ωραιότερα λουλούδια της γης είναι μολυσμένα από το μόλυσμα της αμαρτίας.

Ένα λουλούδι είναι απόλυτα αμόλυντο: Ο Ιησούς Χριστός. Και αυτό γιατί γεννήθηκε από Παρθένο, χωρίς το κληρονομικό μόλυσμα του προπατορικού αμαρτήματος.

Και η Παρθένος Μητέρα είναι «ρόδον το αμάραντον», που φανερώνει το αμόλυντον και καθαρόν της Παρθένου. Όλα τα λουλούδια κάποτε μαραίνονται. Και μάλιστα γρήγορα. Και η ζωή του ανθρώπου ένα λουλούδι είναι που μαραίνεται.

Ένα λουλούδι δύο χιλιάδες τώρα χρόνια παραμένει αμάραντο και θα παραμένει στους αιώνες: Η αειπάρθενος Παναγία. Ούτε ο χρόνος μπορεί να την μαράνει. Ούτε οι βλασφημίες των άσεβων μπορούν να την μολύνουν.

Την Κυριακή 14η Οκτωβρίου 2ο18 , στις 18:00 το απόγευμα , η Εικόνα μεταφέρθηκε με Πομπή στον Ιερό Ναό Των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Ξάνθης , όπου την υποδέχθηκε πλήθος κόσμου.

Δωρητές της Ιεράς Εικόνας είναι η Οικογένεια του Δημητρίου και Της Παναγιώτας Καρανικολάου , Αγιογράφος και Καλλιτέχνης Της ο κ. Ζαφείριος Καλλίδης , ενώ το Προσκυνητάρι της Εικόνας φιλοτέχνησε ο κ. Ευάγγελος Κόκκινος.

Εψάλλει Δοξολογία και τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ ενισχύσεως των Δωρητών της Εικόνας και στην συνέχεια εψάλλει ο Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας , Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα , χάριν απουσίας Του εις την μακρινή Αφρική , εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Βούλκος , ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιστορικό Της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ρόδον Το Αμάραντον, συνεχάρη και μετέφερε τις Πατρικές Ευχές εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου και ευχήθηκε σε όλους η χάρις της Παναγίας να σκεπάζει την ζωή Τους και τα Έτη Τους να είναι Παναγιοσκέπαστα και ευλογημένα.

Ως Αντίδωρον τέλος της ευγενούς Δωρεάς στους Δωρητάς , εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου , προσφέρθηκε , από τον Προιστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Ιωαννίδη , τιμητική πλακέτα και άνθη εύοσμα.
Η Μητρόπολη Ξάνθης υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Ρόδον Το Αμάραντον

Η Μητρόπολη Ξάνθης υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Ρόδον Το Αμάραντον


Η Μητρόπολη Ξάνθης υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Ρόδον Το Αμάραντον

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.