Μέσα σε κλίμα έντονης κατάνυξης και με τη πρέπουσα εκκλησιαστική και μοναστηριακή τάξη, εορτάσθηκε σήμερα - ανήμερα της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων - στην παλαίφατο και ιστορική Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα ορεινά και μαρτυρικά Καλάβρυτα, το υπερφυές και κοσμοσωτήριο εκείνο γεγονός της Ενσαρκώσεως του Θεού Λόγου, η Γέννησις του Θεανθρώπου Χριστού.

Όρθρου βαθέος, τα ξημερώματα στις 5 π.μ. έλαβε χώρα η έναρξη της Εορτής με την ακολουθία της Λιτής – κατα το έθος της Μονής – στη συνέχεια ακολούθησε ο εόρτιος Όρθρος των Χριστουγέννων και ολοκληρώθηκε περι την 9η πρωινή με τη Θεία Ευχαριστία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ιερουργούντος του Σεβαστού Καθηγουμένου, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμ. π. Καλλινίκου, με τη συμμετοχή του Διακόνου της Ι. Μονής, π. Ιουστίνου.

Τον χορό των Ιεροψαλτών πλαισίωναν οι πατέρες της Μονής, διευθύνοντος του Ιεροψάλτου μας κ. Ανδρέα Χριστοδουλόπουλου.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα (καφές – εορτινά εδέσματα) για όλους τους παρευρισκομένους πιστούς στο Αρχονταρίκι.

Ευχόμεθα όπως ο ενανθρωπήσας Κυριος ημών Ιησούς Χριστός να δίνει δύναμη και υγεία σε ολο το κόσμο, κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύει η ανθρωπότητα και το άστρο της Βηθλεέμ να φωτίζει τις καρδιές μας!!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.