Την Δευτέρα 26 Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου.

Στη Μητρόπολη Μεσογαίας πανηγυρίζουν οι εξής ναοί:
1) Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Λαυρίου.

Στον Μέγα Εσπερινό της παραμονής (Κυριακή, ώρα 7:30 μ.μ.) θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς Αρχιμ. Μιχαήλ Λιούμης.

Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.

2) Ο Ιερός Ενοριακός Ναός της Αγίας Παρασκευής Κορωπίου.

Στον Μέγα Εσπερινό της παραμονής (Κυριακή, ώρα 7:30 μ.μ.) θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.

Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου θα προεξάρχει και θα ομιλήσει θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς Αρχιμ. Γεννάδιος Κουτσόπουλος.

3) Ο Ιερός Ενοριακός Ναός της Αγίας Παρασκευής Αρτέμιδος.

Στον Μέγα Εσπερινό της παραμονής (Κυριακή, ώρα 7:00 μ.μ.) θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Ιγνάτιος Καρακάσης.

Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Τιμόθεος Αγγελής.

4) Ο Ιερός Ενοριακός Ναός της Αγίας Παρασκευής στο Μαύρο Λιθάρι.

Στον Μέγα Εσπερινό της παραμονής (Κυριακή, ώρα 7:00 μ.μ.) θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Παρασκευάκος.

Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς Αρχιμ. Ιγνάτιος Καρακάσης.

Επίσης πανηγυρίζουν τα εξής παρεκκλήσια:

Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Κερατέας

Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Μαρκοπούλου (Κεντρικής Πλατείας)

Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Καγκελίων Μαρκοπούλου
Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Νικόδημος Ηλιόπουλος.

Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Ντάγλα

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.