Με πολλή χαρά αγγέλλεται στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας ότι η συνελθούσα σήμερα, 21 Μαρτίου 2019, για τρίτη ημέρα Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου β΄, μετά από αόκνους κόπους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και μέσα στο πλαίσιο της Ποιμαντικής του μερίμνης για την θεόθεν εμπιστευθείσα Μητροπολιτική Του Επαρχία, εψήφισε και αποφάσισε την παραχώρηση μιας (1) εκ των (2) θέσεων Βοηθών Επισκόπων του Ν. 1951/1991 στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολή μας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στην πορεία της Ιστορικής Ι. Μητροπόλεως μας, το οποίον θα βοηθήσει στην καλύτερη διαποίμανσή της, με σκοπό την πνευματική ωφέλεια και εποικοδομή του εκλεκτού, φιλοπρόοδου, εργατικού και φιλότιμου Λαού της.

Κατόπιν ψηφοφορίας υπό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την θέση αυτή εξελέγη να διακονήσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Ηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, με τον τίτλο του Βοηθού Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών.

Η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών θα τελεσθεί την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας με την παρουσία πλειάδος Αρχιερέων.

Η συμμετοχή σας στην Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών κρίνεται απαραίτητος, ώστε δια των προσευχών σας «η Θεία Χάρις η πάντοτε τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα» να χαριτώσει, ενισχύσει, φωτίσει και καθοδηγεί τον Χειροτονούμενο στην νέα, από υψηλότερη θέση, διακονία του, προς δόξαν Θεού και έπαινον της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.