Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων η Ι. Μητρόπολις μας συνέλεξε, με συντονιστικό Φορέα το Αννουσάκειο Ίδρυμα Της, 31 παλέτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία και παρεδόθησαν εις την Ι. Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Αννουσάκειου Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιος Αρετάκης, συνοδευόμενος από διάκονο της Μητροπόλεως Ιερ. π. Εμμανουήλ Κυριακάκη, παρέδωσαν εις τον εκπρόσωπο της Ι.Μ.Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Αιδ. Πρωτ. π. Νικόλαο Πούλη και σε αποθηκευτικούς χώρους του Ι.Ν. Αναλήψεως Σωτήρος Ραφήνας 31 παλέτες, οι οποίες περιλαμβάνουν: Νερό, γάλα συμπυκνωμένο, χυμούς, κρουασάν, δημητριακά, μαρμελάδες, όσπρια, κονσέρβες, βούτυρο, αλεύρι, ζυμαρικά, απορρυπαντικά, χαρτικά είδη (χαρτοπετσέτες, ρολό χαρτί, κ.α.), είδη υγιεινής, σαμπουάν, κλινοσκεπάσματα, μωρομάντηλα, παιδικό ρουχισμό, ως και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, σε επικοινωνία του μετά του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του δια την αποστολή αυτή, σημειώνοντας: «Η κατάσταση, δυστυχώς, είναι τραγική και τα πάσης φύσεως προβλήματα ανθρωπίνως αξεπέραστα.

Ο φόβος, η θλίψη, και η απόγνωση κυριαρχούν σε κάθε επικοινωνία».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος ανέφερε: «Μαζί με την ευχή και ταπεινή μας προσευχή υπέρ των εμπεριστάτων και δεινά δοκιμαζομένων πυροπλήκτων αδελφών μας εις την Αττική, συλλέξαμε και αποστείλαμε ποσότητες από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ελάχιστη προσφορά στήριξης των πολλών και αυξανόμενων αναγκών που η φονική αυτή πύρινη λαίλαπα προκάλεσε και δημιούργησε.

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν εις το κάλεσμα μας και προσέφεραν εκ του περισσεύματος της αγάπης των και ιδιαίτερα το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας, τον Αιδ. Διευθυντή του π. Αντώνιο ως και όλο το προσωπικό, που συντόνισε όλη αυτή την δράση και πρωτοβουλία.

Ευχαριστούμε, επίσης, και την μεταφορική εταιρεία «ΖΑΝΙΔΑΚΗ» και το πρακτορείο της στην Κίσαμο, δια την ευγενή χορηγία της δωρεάν φόρτο-εκφόρτωσης και μεταφοράς.

Ο καιρός αυτός είναι καιρός δράσης και προσευχής και όχι άκριτων σχολίων και συζητήσεων.

Ο Θεός να χαρίζει την αιώνια Βασιλεία Του εις τους εν πυρί και θαλάσση τελειωθέντες αδελφούς μας και να παραμυθεί και ενισχύει τα θύματα και τις οικογένειες των πληγέντων», κατέληξε ο Επίσκοπος μας.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος δήλωσε ότι η Ι. Μητρόπολις μας μετέχει εις τον Παγκρήτιο έρανο της Εκκλησίας Κρήτης υπέρ των πυροπλήκτων και ότι ήδη ετοιμάζεται, μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος Της, και δεύτερη αποστολή προς τους πυρόπληκτους.

Τα είδη τα οποία συλλέγονται είναι: ξενοδοχειακός εξοπλισμός, στρώματα, κλινοσκεπάσματα, (κουβέρτες, πετσέτες, μαξιλάρια), είδη οικιακής χρήσεως.

Κάλεσε δε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή όπως επικοινωνήσουν είτε με τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, τηλ. 28220-22128, υπεύθυνη κ. Δαρατσιανού Αντωνία, είτε με το Αννουσάκειο Ίδρυμα, τηλ. 28220-22276, υπεύθυνη κ.Μερόπη Αποστολάκη.
Η Μητρόπολη Κισάμου στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής


Η Μητρόπολη Κισάμου στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.