Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε χθες κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Παναγίας στη θέση «Μπεράτι» της Ενορίας Πισκοκεφάλου Σητείας.

Μετά την ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος κήρυξε τον θείο λόγο για το ιερό πρόσωπο της Παναγίας, η ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ, που αποτέλεσε «σκεύος εκλογής» του Θεού και κατέστη η γέφυρα που συνέδεσε τη γη με τον ουρανό, όταν απλά και ταπεινά δέχθηκε το θέλημα του Θεού για να υπουργήσει το σχέδιο της θείας οικονομίας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμή, τον σεβασμό και την αγάπη των χριστιανών προς την Θεοτόκο, στην σκέπη της οποίας καταφεύγουν σε κάθε πειρασμό, δοκιμασία, δυσκολία και θλίψη, και παρότρυνε όλοι να επικαλούμαστε συνεχώς το πανάγιο όνομά της για να τη έχουμε θερμή προστάτη και βοηθό μας.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος o Αιδεσιμ. Εφημέριος της Ενορίας Πισκοκεφάλου Οικονόμος π. Αντώνιος Μεταξάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί από την Ενορία και την ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.