Με την δέουσα Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Συγκεκριμένα την παραμονή της Εορτής, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονυσίου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, και στην φωνή του Θεού, που ακούστηκε μέσα από την νεφέλη «οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός· αὐτοῦ ἀκούετε» (Λουκ. θ΄, 35), αλλά και στην προτροπή της Θεοτόκου «ὅ,τι ἂν λέγῃ ὑμῖν, ποιήσατε» (Ιω. β΄, 5), με σκοπό να οδηγήσει τους ακροατές του στο συμπέρασμα ότι, μόνον εάν ακούμε τον λόγο του Χριστού και τον τηρούμε απαρεγκλίτως τότε θα οδηγηθούμε στην σωτηρία. Ο επίλογός του συνοδευόταν από ευχές προς τους ευσεβείς πανηγυριστές, που τηρώντας τα μέτρα για την προστασία από τον COVID – 19 προσήλθαν για να λάβουν την ευλογία του Μεταμορφωθέντος Χριστού!

Το ίδιο απόγευμα και στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος και ομίλησε, παρουσία των Υφυπουργών κ. Χρίστου Δήμα και κ. Νικολάου Ταγαρά, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Αναστασίου Γκιολή, του Δημάρχου Σικυωνίων κ. Σπυρίδωνος Σταματόπουλου, λοιπών Τοπικών Αρχόντων, Κληρικών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας και πλήθους κόσμου, για τα γεγονότα που συντελέστηκαν στην μεγάλη αυτή Εορτή επεξηγώντας τα αγιογραφικά χωρία. Ολοκληρώνοντας μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας και ευχήθηκε όπως ο Σωτήρας Χριστός χαρίζει την σωτήρια σε όλους!

Ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Περιγιαλίου όπου και εκήρυξε τον Θείο λόγο, μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχόμενος το φως της Μεταμορφώσεως να καταυγάζει την ζωή μας!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.