ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - 11 Αυγούστου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Μεγάλη Παράκληση της Παναγίας ενώπιον της θαυματουργής Εικόνος της Θεοτόκου - Ευλογία και Αγιασμός. Δεκαπενταύγουστος.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Υπεραγίας Θεοτόκου ενώπιον της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτίσσης – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 19.00.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Η αρχή νηστείας του Δεκαπενταύγουστου είναι 1 Αυγούστου. Ο μήνας της Παναγίας μας. Εσπέρα τελούμε εναλλάξ τη μικρή και τη μεγάλη Παράκληση προς την Θεοτόκο καθημερινά.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 11 Αυγούστου 2022 με τον μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Κοίμηση της Θεοτόκου

Τις πρώτες μαρτυρίες για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχουμε κατά τον 5ο αιώνα, γύρω στην εποχή που συνεκλήθη η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος στην Έφεσο (451), που καθόρισε το Θεομητορικό δόγμα και έγινε αιτία να αναπτυχθεί η τιμή στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

Για πρώτη φορά φαίνεται ότι συνεστήθη στα Ιεροσόλυμα την 13η Αυγούστου και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στις 15 του ιδίου μηνός.

Είχε δε γενικότερο θεομητορικό χαρακτήρα, χωρίς ειδική αναφορά στο γεγονός της Κοιμήσεως. Ονομάζετε «Ημέρα τῆς Θεοτόκου Μαρίας».

Η σύνδεση της εορτής αυτής με την Κοίμηση της Θεοτόκου έγινε στον περίφημο ναό της Παναγίας που βρισκόταν στην Γεθσημανή, το «ευκτήριο του Μαυρικίου». Εκεί υπήρχε και ο τάφος της.

Αυτός ο ναός πολύ σύντομα πήρε τον χαρακτήρα του μεγαλύτερου Θεομητορικού προσκυνήματος.

Λόγω της ακτινοβολίας του, η πανήγυρις του κατά την 15η Αυγούστου γρήγορα θα διαδοθεί σ’ ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, σε Ανατολή και Δύση, σαν εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Διαβάστε αναλυτικά για την Κοίμηση της Θεοτόκου και το Πανάγιο Σκήνωμα της Παναγίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.