Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε την Δευτέρα 6 Αυγούστου η πρωτεύουσα της Λοκρίδος, η Αταλάντη, τη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Επίκεντρο της Πανηγύρεως, ο Ιστορικός Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως, στον οποίο τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

Τον Ποιμενάρχη μας στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν: ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ π. Άνθιμος Νεραντζής, ο Προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος Βουρλιάς και ο Αρχιδιάκονος του π. Ευστάθιος Κατόπης.

Τους Ιερούς ύμνους απέδωσε θαυμάσια η πολυμελής τετράφωνη χορωδία της πόλεως, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Διευθυντού και διδασκάλου κ. Νικολάου Σαμαρτζή.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε εις το πολυπληθές εκκλησίασμα Θεολογικό Λόγο, αναφερόμενος στο Ιστορικό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Όρος Θαβώρ.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:
« Η Εκκλησία μας αγαπητοί μου αδελφοί με δοξολογίες ευχαριστεί και δοξολογεί τον Κύριο που με την Μεταμόρφωσή του εφανέρωσε στους ανθρώπους την Θεότητά του και την λαμπρότητα της υποστάσεως του.

Το σπουδαίο γεγονός της Μεταμορφώσεως μας παρουσιάζει την Θεότητα του Χριστού εις την οποία αν δεν πιστέψουμε δε σωζόμεθα.
Το Φως του Χριστού δεν πρέπει μόνο να το θαυμάζουμε αλλά εκζητούμε συνεχώς και να το βάλουμε μέσα στην ψυχή μας και το αληθινό Φως του Χριστού το βρίσκουμε μόνο μέσα στην Εκκλησία μας στα Ιερά Μυστήρια.

Η Μεταμόρφωση του Κυρίου είναι δύναμη για εμάς τους χριστιανούς για να συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Είναι χρέος ημών των χριστιανών να γίνουμε φωτεινοί άνθρωποι και όλες οι πράξεις μας να είναι λουσμένες με το Φως του Χριστού, για να μπορούμε να γίνουμε αναμμένες λαμπάδες και να φωτίζουμε κι’ άλλους ανθρώπους.

Ευχηθείτε αδελφοί μου ο Μεταμορφωθείς Χριστός να φωτίζει την σκέψη των ηγετών μας και όλου του κόσμου. Να διαλύει τα σκότη της αμαρτίας και των κακιών και είθε να βασιλεύει πράγματι η αγάπη, η οποία είναι το άσβεστο Φως».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του που ευρέθη στην Πανηγυρίζουσα Ενορία της Αταλάντης. Συνεχάρη του π. Κωνσταντίνο και τους συνεργάτες του δια την ευπρέπεια του Ναού αλλά και για όλα τα έργα της Ενορίας, τα οποία μαρτυρούν ότι η Ενορία είναι ζωντανή και παράγεται το έργο του Θεού και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με πλουσία και παντοτινή την ευλογία του Μεταμορφωθέντος Χριστού.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την σταφύλη, η οποία διενεμήθη σε όλους τους παρευρισκομένους μαζί με το καθιερωμένο κέρασμα.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού δεξιώθηκε ον Σεβασμιώτατο και τους επισήμους στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: Οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης, κ. Ιωάννης Σαρακιώτης και ο κ Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και πλήθος πιστών.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας, διερχόμενος δια την πόλη της Λαμίας μετέβη εις την Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων δια να προσκυνήσει στο Ιστορικό Καθολικό και να ευχηθεί εις τους Πατέρας της αδελφότητος.

Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθη με πολύ χαρά ο Καθηγούμενος της Μονής π. Σεραφείμ, ο οποίος αντάλλαξε εόρτιες ευχές με τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του και προσέφερε κέρασμα.

Η Μεγάλη Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Αταλάντη

Η Μεγάλη Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Αταλάντη

Η Μεγάλη Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Αταλάντη


Η Μεγάλη Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Αταλάντη


Η Μεγάλη Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Αταλάντη

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.