Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το απόγευμα της Μ. Δευτέρας, 18 Απριλίου 2022, προκειμένου να τελέσει την Ακολουθία του Νυμφίου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους ευσεβείς πιστούς, ερμηνεύοντας τον Οίκο του κοντακίου της ημέρας «Τὶ ῥαθυμεῖς ἀθλία ψυχή μου; …». Ο ιερός υμνογράφος, απευθυνόμενος στην ψυχή του, κάνει ένα εσωτερικό διάλογο μαζί της, τον οποίο μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς, αφού όλοι αποκτήσαμε τάλαντα (χαρίσματα) από τον Θεό. Τόνισε δε ότι, επειδή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την ώρα που θα έρθει το τέλος μας, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οφείλουμε να μην ασχολούμεθα με τα πρόσκαιρα, αυτά που τρέχουν «…τὰ ῥέοντα…» αλλά να αγωνιζόμαστε, να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, να ανανήψουμε και να μετανοήσουμε, ώστε να μην μείνουμε έξω από τον νυμφώνα (νυφικό δωμάτιο) που θα συναφθεί ο γάμος της αμαρτωλής ψυχής μας με τον Νυμφίο Χριστό. Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους Πιστούς, όταν θα προσκυνήσουν την Ι. Εικόνα του Νυμφίου, να φέρουν στον νου τους όλα αυτά, να προσευχηθούν και να «μὴ μείνωμεν ἔξω τοῦ νυμφῶνος Χριστοῦ», ευχόμενος ταυτόχρονα «Καλή Ανάσταση»!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.