Στη μεγάλη ασκητική μορφή του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, στον οποίο η Εκκλησία έχει αφιερώσει την Δ’ Κυριακή των Νηστείων, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε την Κυριακή, 11 Απριλίου, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χόλμντελ του Νίου Τζέρσεϋ, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μνημειώδες έργο του Αγίου Ιωάννη, την Κλίμακα, η οποία όπως σημείωσε «ξεμπλοκάρει τα αδιέξοδα της πνευματικής ζωής. Αν πάρεις και διαβάσεις μερικές μόνο φράσεις από αυτό το βιβλίο, αναγνωρίζεις αμέσως την πνευματική και ψυχολογική του δύναμη».

«Οι μεγάλοι ασκητές, είτε άντρες είτε γυναίκες, δεν εμπλέκονται με τα του κόσμου. Αλλά με το παράδειγμα και τη στάση τους γίνονται πρότυπα ζωής για εμάς που ζούμε μέσα στον κόσμο», ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, κάλεσε τους πιστούς να βρουν ο καθένας τη δική του κλίμακα που θα τους οδηγήσει βιωματικά προς το Άγιο Πάσχα το οποίο θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες.
«Ας είμαστε υπομονετικοί με τον εαυτό μας και με τον πλησίον μας, καθώς ο καθένας μας προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί να ανέβει στη σκάλα της πνευματικής προόδου. Μπορεί να πάρει μια ζωή, αλλά το πνευματικό ταξίδι δεν μετριέται σε απόσταση. Αντίθετα, μετριέται με την πρόθεσή μας», κατέληξε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο του ναού π. Παναγιώτη Λέκκα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.