Τα θέματα της Ελληνικής Παιδείας και της καλλιέργειας της ελληνικής συνειδήσεως στις νεότερες γενιές των ομογενών συζητήθηκαν στη συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα αποδήμου ελληνισμού, Δρ. Κωνσταντίνου Βλάση με τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελο και τους ηγέτες των δευτεροβάθμιων οργανώσεων της Νέας Ιερσέης και της Φιλαδέλφειας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 4 Φεβρουαρίου 2020, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στο Ουεστφίλντ της Νέας Ιερσέης και παραβρέθηκαν οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος, αντίστοιχα, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου και συνάμα πρώην πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Μάνος Κουμπαράκης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου Παύλος Δριμάλας.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος καλωσόρισε τον υφυπουργό και στη συνέχεια παρουσίασε τους ομογενείς που ήταν παρόντες. Εκτενή αναφορά έκανε στον ρόλο της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την καλλιέργεια της ελληνικής συνειδήσεως, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού οι 54 Ελληνορθόδοξες Κοινότητες που εδρεύουν σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ και συγκεκριμένα της Νέας Ιερσέης, της Πενσιλβάνιας, του Ντελαγουέαρ του Μέριλαντ και της Βιρτζίνια που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Μητροπόλεως.

«Η μαρτυρία του Έλληνα σε τούτη τη χώρα είναι μεγάλη», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ευάγγελος υπενθυμίζοντας στον κ. υφυπουργό των αγώνα που δίνουν οι ιερείς, οι δάσκαλοι, οι μαθητές, οι γονείς και όλοι οι φορείς της ομογένειας για να διατηρήσουν τη δάδα του ελληνισμού αναμμένη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις γιορτές των Ελληνικών Γραμμάτων που διοργανώθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Μητροπόλεως και έδειξε στον υφυπουργό το βίντεο με την απαγγελία ενός μαθητή στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι και τόνισε ότι το πάθος αυτών των παιδιών για την ελληνική γλώσσα και η αγάπη για την Ελλάδα αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Ο Δρ. Βλάσης συνεχάρη τον Μητροπολίτη για το Μητροπολιτικό Μέγαρο και για το έργο που επιτελείται στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προ δύο περίπου μηνών ανάληψη των καθηκόντων του και μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα πρώτα ταξίδια του ως υφυπουργού έγιναν στο Φανάρι, όπου συνομίλησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο και στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: https://www.anamniseis.net/egkardia-sinomilia-dr-kosta-vlasi-me-evangelo-kai-igetes-tis-omogenias-tis-neas-ierseis/

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.