Η κόρη του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, επισκέφτηκε μαζί με τον γιο της Άγγελο και συνεργάτες της τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα μοιράστηκαν εμπειρίες από τη ζωή του μακαριστού Μίκη Θεοδωράκη με τον Σεβασμιώτατο να επισημαίνει το μεγάλο κενό που άφησε πίσω του, συμπληρώνοντας όμως παράλληλα και υπογραμμίζοντας ότι το έργο του θα αποτελεί εις το διηνεκές μνημείο πολιτισμού και παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Συνεχάρη, επίσης, την κα Θεοδωράκη, η οποία στάθηκε στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη και τον υπηρέτησε μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Από την πλευρά της η κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε την ευκαιρία να ακούσει από το στόμα του Σεβασμιωτάτου για το έργο που επιτελείται στους κόλπους της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε τόσο στο έργο του Ωδείου, όσο και στο σημαντικό έργο των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τα οποία η κα Θεοδωράκη εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί σύντομα.

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος της πρότεινε να παρουσιάσει το βιβλίο της «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτήριων μας.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, όσο και η κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη, συμφώνησαν κατά την ερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων να πραγματοποιήσουν εκδήλωση σε συνεργασία με την λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», την Ορχήστρα «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α» του Ιδρύματος Μουσικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την σύμπραξη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων.

Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό με τον τίτλο «ΤΑΞΙΔΙΑ!» το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια από το Βυζάντιο έως τον 20ο αιώνα, καθώς και λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Προσφέροντας ως ενθύμιο της συναντήσεώς τους μία Εικόνα της Αγίας Μαργαρίτας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να αποτελεί ασπίδα προστασίας στη ζωή της και της τόνισε πως μπορεί να θεωρεί την Ι.Μητρόπολη σπίτι της καθώς και πως η τοπική μας Εκκλησία θα σταθεί δίπλα της σε κάθε περίσταση.

Από την πλευρά της η κα Θεοδωράκη προσφέροντας ως αναμνηστικό δώρο στον Σεβασμιώτατο το βιβλίο της και έναν ψηφιακό δίσκο με συνθέσεις του γιου της Άγγελου, εξέφρασε την χαρά της και την πρόθεσή της να προσφέρει στο τεράστιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και λοιπό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Τέλος, ανέφερε πως παρακολουθεί το έργο και τις απόψεις του Σεβασμιωτάτου τόσο από τα βιβλία του όσο και από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, προκειμένου κάθε φορά να παίρνει δύναμη από το λόγο του.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.