Την Δ΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 29 Μαρτίου 2020, ημέρα μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, με την παρουσία μόνο δύο κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, ως ο επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας στο πρόσωπο του οποίου ενσαρκώνεται η τοπική Εκκλησία, προσέφερε στο Θεό τα Δώρα της Ευχαριστίας για όλη την Μητρόπολη, μνημονεύοντας τα ονόματα των αρχιερέων και κληρικών της Μητροπόλεως και των λοιπών ορθοδόξων παρουσιών ενταύθα, αλλά και των «δι’ εὐλόγους αἰτίας ἀπολειφθέντων» πιστών, και ζητώντας από τον Θεό να ελεήσει όλους τους ανθρώπους σε αυτή την δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση «κατά τὸ πλῆθος τοῦ ἐλέους» Του.

Τοιουτοτρόπως, η Ιερά Μητρόπολις, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, δεν μένει «αλειτούργητη» αλλά συνεχίζει και θα συνεχίσει να προσφέρει την Ευχαριστία «ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.