“Τα αδιάσειστα τεκμήρια και η αλήθεια θα υπερισχύσουν της λάσπης”. Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, με αφορμή την εξιχνίαση της υπόθεσης της Μονής Αββακούμ.

“Δεν επιθυμούμε και ούτε πρόκειται να εμπλακούμε σε δημόσια αντιπαράθεση για να απαντούμε σε κακόβουλες φήμες που σκοπό έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. (Διαβάστε ακόμη: Κύπρος – Μονή Αββακούμ: Αναμένει την ολοκλήρωση των ερευνών για να τοποθετηθεί η Κυβέρνηση)

Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, με λύπη διαπιστώνουμε ότι γίνεται, από συγκεκριμένους κύκλους, προσπάθεια να πληγεί είτε άμεσα είτε έμμεσα ο Μητροπολίτης. Πέρα από τη σαφή απάντηση που δόθηκε χθες από πλευράς Κυβέρνησης, για ακόμη μια φορά τονίζουμε ότι δεν επιθυμούμε και ούτε πρόκειται να εμπλακούμε σε δημόσια αντιπαράθεση για να απαντούμε σε κακόβουλες φήμες που σκοπό έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Υπενθυμίζουμε ότι οι διεξαγόμενες έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες στην Ιερά Σύνοδο και την Πολιτεία του Μητροπολίτη μας Ταμασού Ησαΐα.

Συναφώς, επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες, τόσο του Συνοδικού Δικαστηρίου, όσο και των Αστυνομικών Αρχών. Θα ήταν δε σοφό, όσοι έχουν στοιχεία που μπορούν βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης να τα καταθέσουν άμεσα.

Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα τα αδιάσειστα τεκμήρια και η αλήθεια θα υπερισχύσουν της λάσπης την οποία ορισμένοι για διάφορους λόγους προσπαθούν να επιβάλουν ως δήθεν πραγματικότητα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.