Καταδικάζοντας για ακόμη μια φορά αυτό τον πόλεμο, που προκάλεσε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επαναλαμβάνουμε ξανά την έκκλησή μας για την άμεση διακοπή του.

Με απέραντη θλίψη, γινόμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία καθημερινά χειροτερεύει, λόγω αυτού του καταστροφικού πολέμου, αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Ταμασού.

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, σε συνέχεια του επί 14ετία ανθρωπιστικού έργου του Πανιερωτάτου σε εμπόλεμες ζώνες, ανακοινώνει την αναχώρηση ειδικής ανθρωπιστικής αποστολής, με επικεφαλής τον ίδιο, στα σύνορα της Ουκρανίας με γειτονικές Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ιερά μας Μητρόπολις, ήδη σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις των χωρών αυτών, υποστηρίζει δύο χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και προγραμματίζεται η λειτουργία ακόμη μιας ανθρωπιστικής υποδομής με την άφιξη του Πανιερωτάτου.

Θα γίνει εποπτεία των υποδομών και θα επιχειρηθεί η επίλυση των πολλών προβλημάτων, που ανακύπτουν με την ολοένα αύξηση των προσφυγικών ροών.

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής επιθυμεί να ευχαριστήσει τους κατοίκους των 45 ενοριών της, αλλά και πολίτες από όλη την Κύπρο, οι οποίοι γενναιόδωρα ανταποκρίθηκαν στο ανθρωπιστικό αυτό κάλεσμα της Μητροπόλεως, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ενισχύσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, την ανθρωπιστική προσπάθεια στήριξης των προσφύγων και εντός και εκτός Κύπρου.

Επίσης, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε για τη σημαντική στήριξή της την Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας, όπως επίσης και τα Κοινοτικά Συμβούλια της περιφέρειάς μας για τη στήριξη και την εξεύρεση κατοικιών για τους πρόσφυγες, που ήδη φιλοξενεί η Μητρόπολη στην Κύπρο, καθώς επίσης και τη φροντίδα, που τους παρέχουν, σε συνεργασία με τη Μητρόπολή μας.

Για τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, που θα συνεχιστούν και σε άλλους τομείς, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές και οι πολίτες, που συνδράμουν, θα ενημερωθούν λεπτομερώς, με τη, συν Θεώ, επιστροφή του Πανιερωτάτου από το εξωτερικό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.