Εικόνες, λατρευτικά κειμήλια και άμφια που συνδέονται με την εκκλησιαστική ιστορία της Μητρόπολης Σύρου εκτίθενται στο εκκλησιαστικό μουσείο της Ερμούπολης.

Τον θεμέλιο λίθο έθεσε το 1984 ο μακαριστός μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Α’, ο οποίος είχε όνειρο ζωής να διατηρήσει, να διασώσει και να προβάλει τους θησαυρούς της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το 2011 ο διάδοχός του και πνευματικό του τέκνο, Δωρόθεος Β΄, ανακαίνισε πλήρως την αίθουσα πάνω από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην οποία εκτίθενται ιερές εικόνες του 17ου και 18ου αιώνα που προέρχονται από Ναούς της Μητροπόλεως, Αρχιερατικά και Ιερατικά Άμφια, Λειτουργικά σκεύη, Αρχιερατικά εγκόλπια Αρχιερατικές ράβδοι, χρυσοκεντήματα και ξυλόγλυπτα αντικείμενα. Σε μία γωνία του μουσείου δημιουργήθηκε μικρή απεικόνιση δωματίου από ένα νησιώτικο σπίτι, προσδίδοντας σ’ αυτό και μία μικρή λαογραφική εικόνα.

Το Μουσείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, από 11 π.μ. έως 2 μ.μ.

Για έκτακτες περιπτώσεις, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, στο τηλ. 22810-82582 (εσωτ. 101).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.