Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μεγίστη Βατοπαιδίου με την οποία ενημερώνει ότι ο μοναχός Νείλος (κατά κόσμον Γεώργιος Μπαρόνε) έχει διαγραφεί από τα μοναχολόγια της Μονής και συνεπώς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την επωνυμία «Βατοπαιδινός».

Όπως επισημαίνει η Μονή: «Οι πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω σε Μέσα Ενημερώσεως, τις οποίες καταδικάζουμε, δεν απηχούν επ’ουδενί τις απόψεις και τις θέσεις της Ιεράς Μονής».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Δια του παρόντος η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ανακοινώνει ότι από καιρού ο μοναχός Νείλος (κατά κόσμον Γεώργιος Μπαρόνε) έχει διαγραφεί από τα μοναχολόγιά της και κατά συνέπεια δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την επωνυμία «Βατοπαιδινός».

Οι πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω σε Μέσα Ενημερώσεως, τις οποίες καταδικάζουμε, δεν απηχούν επ’ουδενί τις απόψεις και τις θέσεις της Ιεράς Μονής, η οποία με επί κεφαλής τον Καθηγούμενό της Γέροντα Εφραίμ τελεί άλλωστε υπό την πνευματική εποπτεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου και στηρίζει και σέβεται τις ιεροκανονικές προνομίες και ενέργειές Του, τον θεσμό της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως και το Σεπτό Πρόσωπο της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ (18-8-2021)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.