Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος. Σε αυτό το στάδιο οι εργασίες γίνονται στον προαύλιο χώρο της Μονής ο οποίος αποκαθίσταται εκ βάθρων.

Σημειώνεται ότι οι κατά καιρούς τσιμεντοστρώσεις έχουν δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα τόσο στον Ναό, όσο και εις τα παρακείμενα κτίρια (υγρασία, εισροές υδάτων, ανισόπεδα επίπεδα, κ.α.).

Πριν την έναρξη των εργασιών τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προέβει εις την ανάχωση των αοιδίμων προκατόχων του, οι οποίοι είχαν ενταφιαστεί πέριξ του Ναού, μακαριστών Μητροπολιτών: Ανθίμου Λελεδάκη (πρώτου κτήτορος της Μονής, 1903-1935), Χρυσοστόμου Αγγελιδάκη (1936-1937) και Ευδοκίμου Συγγελάκη (1938-1956), τελώντας Τρισάγια επί των τάφων των.

«Με σεβασμό και συστολή προβαίνουμε εις την ανάχωση των αοιδίμων προκατόχων μας, μακαριστών Μητροπολιτών Ανθίμου, Χρυσοστόμου και Ευδοκίμου, οι οποίοι πολλά καλά και αγαθά προσέφεραν στον τόπο και την Εκκλησία, καθώς τα ποικίλα προβλήματα του αύλειου χώρου της Μονής επιβάλλουν την αποκατάσταση του. Με τον δέοντα σεβασμό φροντίσαμε τα λείψανα τους, τα οποία και τοποθετήσαμε σε ειδικά κυτία με τις επιγραφές τους και τα φυλάξαμε. Θα τοποθετηθούν σε μνημείο που θα δημιουργηθεί πλαγίως του ιερού, με την αποκατάσταση του αύλειου χώρου. Ευχαριστούμε την Παναγία Μητέρα μας, στην Οποία είναι αφιερωμένη η Μονή, που μας αξιώνει να προβούμε και στην παρέμβαση αυτή, δια να ομορφύνει ακόμα περισσότερο το σπίτι Της, καθώς δικός Της ο τόπος, δική Της η μάνδρα αυτή.

Ζητούμε την κατανόηση των προσκυνητών της Μονής καθώς το επόμενο, βραχύ διάστημα, δεν θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης. Τις Ιερές Ακολουθίες του νυχθημερόν θα τελεί η Αδελφότητα μετά του Εφημερίου της Μονής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι Θείες Λειτουργίες (Σάββατο και Κυριακή) θα τελούνται εις τον παρακείμενο κοιμητηριακό Ι. Ναό του Αγίου Λαζάρου. Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν εις την προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με την σεβαστή Γερόντισσα-Καθηγουμένη Μαρκέλλα», είπε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.