Θλίψη επικρατεί στο Πατριαρχείο Αλεξναδρείας για την κοίμηση του Μητροπολίτη Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών από ανακοπή καρδιάς μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο, σε ηλικία 76 ετών.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε ένας σπουδαίος Ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου, ακοίμητος εργάτης και αγωνιστής για την διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική. Επί 29 συναπτά έτη ως Αρχιερεύς του Αλεξανδρινού Θρόνου, διηκόνησε την Ιεραποστολή της Αφρικής συνεχίζοντας το έργο των πρώτων Ιεραποστόλων στην Ουγκάντα, ιδρύοντας μεταξύ άλλων Ναούς, σχολεία, νοσοκομεία και Ιερές Μονές.

Με ανάρτησή της η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης αποχαιρέτησε το «λιοντάρι», όπως τον χαρακτηρίζει, των Ιεραρχών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. «Έφυγε το «λιοντάρι» των Ιεραρχών του Αλεξανδρινού Θρόνου. Καλό παράδεισο πολυσέβαστε Γέροντα Καμπάλας κυρε Ιωνά. Αισθάνομαι ευτυχής που πήρα την ευχή σου πριν λίγο καιρό. Το έργο σου στην Ουγκάντα θα μαρτυρεί την αγάπη σου προς την Εκκλησία του Χριστού και το Θρόνο του Αγίου Μάρκου. Συλλυπητήρια σε όλα τα πνευματικά σου τεκνία. Θα σε μνημονεύουμε με αγάπη!», αναφέρει.

Ποιος ήταν ο μακαριστός Μητροπολίτης
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ουγκάντας κυρός Ιωνάς, γεννήθηκε το έτος 1945 στο DDEGEYA.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπούδες στο BULEMEZI και KYADDONDO της Ουγκάντας (1952-1964). Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Κρήτης (1964-1968).

Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1968-1978).

Διάκονος εχειροτονήθη το 1981 και Πρεσβύτερος το 1982. Την 27η Ιουλίου 1992 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Μπουκόμπα. Την 12η Μαϊου 1997 εξελέγη Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.