Ψήφισμα Μητροπολιτικού Συμβουλίου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως για το θάνατο του Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και νομικού Σπυρίδωνος Λιονάκη.

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου συνήλθε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 και ώρα 02:00΄ το μεσημέρι, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, με την είδηση του θανάτου του Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, λαμπρού νομικού, διακεκριμένου δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και συνεργάτη της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Σπυρίδωνος Λιονάκη και αποφάσισε τα παρακάτω:

Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Να κατατεθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου υπέρ του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων.
Να παραστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, στην εξόδιο ακολουθία.

Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα κατά την εξόδιο ακολουθία, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως και να δημοσιευθεί στο περιοδικό «ΠΡΟΘΕΣΗ».

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο δεν θεωρεί ουδόλως τυχαίο το γεγονός ότι ο αείμνηστος αδελφός Σπυρίδων Λιονάκης εξεδήμησε εις Κύριον την ημέρα εορτής της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας Βόνης, τα δίκαια της οποίας υπερασπίστηκε στο ακέραιο, φτάνοντας μέχρι και τον Άρειο Πάγο, ο οποίος ομοφώνως και παμψηφεί αποδέχθηκε την εμπεριστατωμένη εισήγησή του.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.