Ήταν, κατά κοινήν ομολογία, μιά μαγευτική βραδιά στην εξίσου μαγευτική Ποσειδωνία που ζήσαμε όλοι το βράδυ τού Σαββάτου 1η Αυγούστου. Ήταν σαν να ξανα-βρισκόταν μιά αγαπημένη οικογένεια μετά από μήνες ξαφνικού χωρισμού.

Η μεγάλη οικογένεια τού Σχολείου μας , μετά την ξαφνική – βίαιη – θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε, διακοπή τών συναντήσεών της, λόγω τής γνωστής πανδημίας, ξαναέσμιξε. Είχαμε διακόψει ξαφνικά τις συναντήσεις μας τον Μάρτιο. Όλοι αναρωτιόμασταν αν και πότε θα ξαναβρεθούμε. Περιμέναμε τις εξελίξεις τής πανδημίας.
Ο Σεβ. Επίσκοπός μας κ. Δωρόθεος μάς έδωσε και την λύση και την ώθηση και την ευλογία του να πραγματοποιήσουμε την καταληκτική μας Συνάντηση υπαίθρια στον όμορφο προαύλιο χώρο τού Αγίου Ιωάννη Ποσειδωνίας. Ο ίδιος ήταν παρών με την αγάπη του, την προσευχή του γιά όλους μας, την σκέψη του και την στήριξή του, αν και σωματικά απών λόγω άλλης υποχρέωσής του εκτός Σύρου.
Αν και τηρούντο τα υγειονομικά πρωτοκολλα της φυσικής απόστασης, ήταν ψηλαφητή, αισθητή, χειροπιαστή, η ψυχική και καρδιακή και συναισθηματική εγγύτητα όλων μας μεταξύ μας. Έχουμε πιά συνδεθεί. … Τόσα χρόνια ανταλλάσσουμε και μοιραζόμαστε ό,τι πιό πολύτιμο έχει ο κάθε άνθρωπος: τον εσωτερικό μας κόσμο. Τις προσπάθειες μας να εξελιχθούμε, τις αγωνίες μας, τις δυσκολίες μας, τους πόνους μας, τις χαρές μας, τα βιώματά μας,
Προχθές το βράδυ προσπαθήσαμε από κοινού να βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι στο χτίσιμο τής ζωής μας. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε καλύτερα την έννοια τής πνευματικότητας, ΌΧΙ ως μιάς νεφελώδους ενασχόλησης με αφηρημένες έννοιες και ιδεολογήματα, αλλά σαν μιά ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑ ΘΕΟ. Όχι ένα Θεό , σαν μιά μιά διάχυτη αφηρημένη δύναμη ή ενέργεια, ή το Σύμπαν , όπως είναι πολύ στην μόδα κάποιοι να τον αντιλαμβάνονται, αλλά το Θεό , όπως μάς τον αποκάλυψε το Ιησούς Χριστός. Σαν τον ΣΤΟΡΓΙΚΟ εκείνο Πατέρα που ένα πράγμα μόνο θέλει και επιθυμεί: Να συνάψει προσωπική σχέση με τον καθένα μας ξεχωριστά. Κατ’ επέκταση κάποιος που έχει σχέση με τον Πατέρα, ( και φυσικά δεν εννοούμε την τέλεια σχέση, διότι αυτό δεν υπάρχει) , πόσο πιό ξεκάθαρο τού είναι να καταλάβει που πατάει στην σχέση του με τον/την σύζυγό του με τα παιδιά του και γενικά με όλο το περιβάλλον του.
Οι ερωτήσεις και η συζήτηση που ακολούθησαν έδειξαν το πόσο πολύ όλοι μας διψάμε γιά να επανασυνδεθούμε με τον Πατέρα και να του επιτρέψουμε να πλουτίσει τη ζωή μας και τις εδώ σχέσεις μας.
Αισθήματα ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας αναβλύζουν από την καρδιά μου προς ολους σας.
Πρώτον από όλους σκέπτομαι τον Μεγάλο, Στοργικό, Πατέρα που μας χαρίζει εδώ και τόσα χρόνια ( σε λίγο πλησιάζουμε τα είκοσι) αυτή τη κοινωνία, αυτό το αμοιβαίο μοίρασμα, αυτόν τον πλούτο. Κατόπιν τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπό μας κύριο Δωρόθεο στον οποίο οφείλουμε την ιδέα αρχικά τού Σχολείου Οικογένειας και στην συνέχεια όλη την φροντίδα, την στήριξη, και την οργάνωση. Ειδικά γιά τη προχθεσινή Συνάντηση θερμότατες ευχαριστίες απευθύνω στον Πατέρα Χριστοφόρο Παπανικολάου Εφημέριο τής Ενορίας τού Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας γιατί μερίμνησε γιά τα πάντα, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Ποσειδωνίας.
Θερμές ευχαριστίες επίσης στον αγαπητό Καθολικό Επίσκοπο, κ.Πέτρο Στεφάνου γιά την στήριξη αυτού τού Έργου. Είχε προγραμματίσει να είναι μαζί μας και μού το είχε ανακοινώσει, αλλά λίγες ώρες πρίν επικοινώνησε τηλεφωνικά γιά να μού ευχηθεί και να με ενημερώσει γιά το ότι κάποιο θέμα υγείας δεν θα τού επέτρεπε να είναι μαζί μας.
Εύχομαι σε όλους να μάς επιτρέπει ο αγαθός Θεός να ξανασμίξουμε όλοι σώοι και υγιείς τον Σεπτέμβριο.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους,

Ο Υπεύθυνος τού Σχολείου Οικογένειας τής Μητροπόλεως Σύρου
π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.