ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ενδιαφέρουσα αδελφική Ιερατική Σύναξη, για τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύργου και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ωλένης, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Δ.Δ. Αμπελώνος Πύργου Ηλείας, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

Πριν την Σύναξη τελέσθηκε ως είθισται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου από χορεία Πρεσβυτέρων.

Αξιοσημείωτη δε ήταν και η συμπροσευχητική παρουσία Χριστιανών της μικρής αυτής ενορίας.

Μετά από την Θεία Λειτουργία, προσφέρθηκαν καφές και νηστίσιμα εδέσματα από τον Αιδεσιμότατο Εφημέριο του Ναού π. Βασίλειο Κούλη, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και κυρίες της ενορίας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ακολούθησε η προγραμματισμένη εισήγηση του κ. Νικόλαου Ζαχαριάδη, Καθηγητού Θεολόγου-Συγγραφέως και Προέδρου της Π.Ε.Θ. Ηλείας, ο οποίος παρουσίασε με θεολογική επιδεξιότητα το θέμα: «Η Λειτουργική ζωή στην Εκκλησία», τονίζοντας χαρακτηριστικά μεταξύ πολλών άλλων ότι: “η λειτουργική Ζωή για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό πρέπει να είναι η καρδιά και το κέντρο της ζωής του.

Η Λειτουργία είναι η πρόγευση της Βασιλείας του Θεού! Η λατρεία του ανθρώπου προς τον Θεό φανερώνει την εσωτερική σχέση που υπάρχει μεταξύ Θεού και ανθρώπου.

Γι’ αυτό, όσο πιο έντονη και καθαρή είναι αυτή η λατρεία, τόσο πιο πολύ ο άνθρωπος μοιάζει του Θεού. Μόνον η λειτουργική ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μπορεί να ενώσει και να σώσει τον κόσμον.”

Η επόμενη Σύναξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Δ.Δ. Ωλένης, με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Κουλουγλιώτη, ομότιμο Καθηγητή ΑΤΕΙ, Κοινωνιολόγο-Θεολόγο, με θέμα: «Ενορία και Διακονία σήμερα (το μεταναστευτικό εμπερίστατο).

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος των εποικοδομητικών αυτών Ιερατικών Συνάξεων, είναι ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Παπαγγελής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.