Η Λιθουανία απαγόρευσε την είσοδο στον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο, λόγω της υποστήριξής του στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιθουανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Πατριάρχης αρνείται εσκεμμένα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, δικαιολογεί και υποστηρίζει τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου», αναφέρει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι «Στα μέσα προπαγάνδας, ο Πατριάρχης Κύριλλος αποκαλεί ανοιχτά τους κατοίκους της Ουκρανίας “συμμετέχοντες στο ναζιστικό καθεστώς” που πρέπει να απελαθούν ή να καταστραφούν. Στις 27 Φεβρουαρίου 2022, ο Πατριάρχης Κύριλλος ευλόγησε τον ρωσικό στρατό που συμμετείχε στον πόλεμο».

Η απαγόρευση έρχεται μία ημέρα μετά την άφιξη του πρώτου ρωσικού τρένου στον θύλακα του Καλίνινγκραντ από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε πως η Λιθουανία οφείλει να επιτρέψει την διέλευση ρωσικών αγαθών δια μέσω των εδαφών της μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και του Καλίνινγκραντ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.