Ι.Μ. ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 η Λήμνος υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το οποίο προσκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.

Η υποδοχή έγινε εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Μύρινας με την συμμετοχή του κλήρου της Ι. Μητροπόλεως των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κατοίκων της Λήμνου καθώς και επισκεπτών.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου και συμπροσευχόμενου του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος δια την ευλογία προς τον λαό της Λήμνου να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά και να λαμπρύνει τις εορταστικές ιερές ακολουθίες προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου της Λήμνου Αγίου Σώζωντος στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε ομιλία στο πνευματικό κέντρο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο όπου παρουσίασε , με προβολή διαφανειών, το Βίο και το Έργο του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.