Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών και τοπικών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών εορτάστηκε στη Λήμνο η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Την αραμονή της εορτής, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 τελέστηκε Πανηγυρικός εσπερινός, στην εορτάζουσα Ενορία του Αγίου Νικολάου Σκανδάλης, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, όπου και κήρυξε τον Θείο λόγο με αναφορές στα χαρίσματα του τιμωμένου αγίου, όπως τα απαθανάτισε η συνείδηση του λαού μέσα στην υμνολογία μας.

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυρίνης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου, πλαισιουμένου υπό του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου π. Ιερωνύμου, του προϊσταμένου του Ι. Ναού π. Σταύρου και των Διακόνων π. Ηλία και π. Κυριάκου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Δοξολογία της εορτής του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία των στρατιωτικών αρχών του τόπου μας, στο τέλος της οποίας εκφωνήθηκε εύστοχος πανηγυρικός της ημέρας από τον Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού της νήσου κ. Βασίλειο Παππά.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εφεστίου ιεράς εικόνος και του αποτμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου μέχρι το παλαιό λιμάνι. Την ιερά πομπή συνόδευσε τιμητικό άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και η φιλαρμονική του Στρατού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.