Ι.Μ. ΜΗΘΥΜΝΗΣ

Σπουδαία ημέρα η 8η Δεκεμβρίου για την Λέσβο καθώς σήμερα το νησί εόρτασε την Ημέρα Απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό και την 109η Επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου.
Στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μηθύμνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, εψάλη το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου στην Καλλονή, η Επίσημη Δοξολογία και Δέηση υπέρ των πεσόντων, παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, αντιπροσωπείας μαθητών και εκπροσώπων της Εκπαίδευσης.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ακολούθησε η Άνοδος στο λόφο του «Τυρανιδίου» στην στήλη των πεσόντων και εψάλη Τρισάγιο χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, το Προσκλητήριο Πεσόντων, για να ολοκληρωθεί η τελετή με κατάθεση στεφάνων από τις αρχές.

Παρόντες στις εκδηλώσεις, πέραν του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, ήταν μεταξύ άλλων: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Στρατηγός Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Δημήτρης Τσιπίδης, ο Υποστράτηγος, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Συνταγματάρχης Διοικητής της 22 ΔΤΕ Ιωάννης Παπουτσάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής Παπαρίδης Ευάγγελος, ο Προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Σκάλας Καλλονής Ευστράτιος Τσολάκης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Κατερίνα Στρατάκη.

Παρόντες ακόμη οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιορδάνης Ιορδάνου, Ανδρέας Αξής, Κώστας Πάππος, Ζαχαρώ Ιωακείμ, Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη, Ιωάννα Κατανάκη, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νικόλαος Χήρας, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Απόστολος Βαρελτζής, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Στρατής Αλεξίου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Μυτιλήνης, Αντιδήμαρχος Στρατής Δαγκλής, ο Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου Νίκος Κατράνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλλονής Νίκος Χαλκιώτης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δαφίων Νίκος Μαμουρίδης.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε για την Ημέρα:
«Ο Δήμος μας συνεχίζει την προσπάθεια να αναδείξει τη σημασία της Ημέρας για την Ελευθερία του τόπου μας. Σήμερα μας τίμησε με την παρουσία του Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, λαμπρύνοντας την ημέρα που επισφραγίστηκε η απελευθέρωση του νησιού μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.