Γράφει το larissanet.gr - Με θερμές εκδηλώσεις, χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Άξιος», οι Λαρισαίοι αποχαιρέτισαν τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, ο οποίος πλέον αναπαύεται στον χώρο που ο ίδιος ζήτησε πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν πάνω από τον τάφο ήταν συγκλονιστικές με τους ιερείς, με δάκρυα στα μάτια, να αποχαιρετούν τον πνευματικό τους πατέρα.

Στην Εξόδιο Ακολουθία μετείχαν 33 αρχιερείς.

Με θερμά λόγια για το έργο και την προσωπικότητα του μακαριστού Ιγνατίου αναφέρθηκαν στους επικηδείους τους ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρα. ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου (η Σαλαμίνα είναι γενέτειρα πόλη του μακαριστού Ιγνατίο).

Δυνατές στιγμές καταγράφηκαν όταν ο π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην ένδυση του μακαριστού Ιγνατίου με το ράσο – από τους στενούς του συνεργάτες – στο νεκροτομείο του Μαϊάμι, ενώ συγκίνησε η δήμαρχος Σαλαμίνας επισημαίνοντας ότι χώμα από τη γενέτειρα Σαλαμίνα θα σκεπάσει τον μακαριστό Ιγνάτιο στην τελευταία του κατοικία.

Στο τέλος των δύο, αυτών, επικηδείων, οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά.
Μετά την ολοκλήρωση της Εξοδίου Ακολουθίας ακολούθησε περιφορά στους κεντρικούς δρόμους πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, με τους Λαρισαίους να βρίσκονται παντού στη διαδρομή.

Η ταφή έγινε στο σημείο που ο μακαριστός Μητροπολίτης ζήτησε, πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, όπου με δάκρυα στα μάτια ιερείς αποχαιρέτισαν για τελευταία φορά τον πνευματικό τους πατέρα.

Διαβάστε περισσότερα στα άρθρα Λάρισα – Τώρα: Χιλιάδες πιστοί στην περιφορά του σκηνώματος του Μακαριστού Λαρίσης (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Λάρισα: Ο Αρχιεπίσκοπος προσκυνά συγκινημένος το σκήνωμα του Μακαριστού Ιγνάτιου (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάρισα: Στον Άγιο Αχίλλιο το σκήνωμα του Μακαριστού Ιγνάτιου – Άξιος βροντοφώναξαν οι πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Έφτασε στη Λάρισα το σκήνωμα του Μακαριστού Ιγνατίου – Δακρυσμένοι οι πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Συγκίνησαν οι επικήδειοι για τον Μακαριστό Λαρίσης Ιγνάτιο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ).

Η Λάρισα αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Ιγνάτιο - Σε κλίμα οδύνης η ταφή του Η Λάρισα αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Ιγνάτιο - Σε κλίμα οδύνης η ταφή του Η Λάρισα αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Ιγνάτιο - Σε κλίμα οδύνης η ταφή του Η Λάρισα αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Ιγνάτιο - Σε κλίμα οδύνης η ταφή του Η Λάρισα αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Ιγνάτιο - Σε κλίμα οδύνης η ταφή του Η Λάρισα αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Ιγνάτιο - Σε κλίμα οδύνης η ταφή του

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.