Η υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Ρουμανίας κα. Μόνικα Ανίσιε παρευρέθηκε στην τελετή για τα Ονομαστήρια του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους το Πατριαρχείο της Ρουμανίας υποστήριξε τα παιδιά και τους παρείχε τη βοήθεια που χρειάστηκαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας τόσο καλλιεργώντας τους την θρησκευτική συνείδηση όσο και βοηθώντας τους στα προγράμματα εκπαίδευσης.

Η υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να τονίσουμε, ειδικά φέτος το εκπαιδευτικό σύστημα και τη δραστηριότητα που διεξάγεται για την υποστήριξη της θρησκευτικής συνείδησης η οποία έχει προσαρμοστεί και διαφοροποιηθεί με βάση την πανδημία από το Πατριαρχείο. Δραστηριότητες όπως η ώρα θρησκείας στην τηλεόραση Trinitas και 3 λεπτά της θρησκευτικής ώρας στην τηλεόραση της Ρουμανίας και το Radio Romania News ήταν μια πραγματική υποστήριξη, αλλά και ένας δημιουργικός και προσβάσιμος τρόπος πληροφόρησης για γονείς και μαθητές».

Ενώ στη συνέχεια η κα. Ανίσιε ανέφερε: «Με αφορμή την ημέρα των Ονομαστηρίων σας σας στέλνουμε τις ευχές μας και σας συγχαίρουμε για τα πολλά επιτεύγματά σας στο ποιμαντικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας και των Ρουμάνων πιστών! Σας συγχαίρουμε για τη δραστηριότητα που αφιερώνεται στα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα που εκτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας για την υποστήριξη των συναδέλφων μας, των οικογενειών και των παιδιών μας, συμβάλλοντας στην προώθηση των χριστιανικών αξιών στην κοινωνία μας!».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας και το Πατριαρχείο της Ρουμανίας είχε «καλή συνεργασία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.