Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Άννης Δρυοπίδος Κύθνου, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Νικολάου Δανιήλ και Χαριλάου Δημητρίου, και την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, όλων των Μελών του περί αυτόν Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και πλήθους Κυθνίων πιστών, οι οποίοι, όπως και εχθές, προσήλθαν με προσοχή και παρηκολούθησαν με τάξη τη Θεία Λειτουργία.

Απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπογράμμισε ότι ο καθένας μας είμεθα ένας εν δυνάμει Απόστολος στην εποχή και τον τόπο του, εάν, βεβαίως, προηγουμένως, αναγνωρίσουμε το χρέος που έχουμε έναντι της κοινωνίας, το οποίο πρέπει να επιτελούμε με υπομονή και αγάπη, χωρίς να καμπτόμεθα από θυσίες, θλίψεις και στενοχωρίες, όπως στο σημερινό Αποστολικό Ανάγνωσμα συνιστά ο Απόστολος Παύλος, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας την εν τω κόσμω αποστολή μας, η οποία πρέπει να συνίσταται και στην διάδοση του μηνύματος της αγάπης του Χριστού.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη, πάλιν, τους Κυθνίους για την αθρόα συμμετοχή τους στη σημερινή λειτουργική σύναξη και τους κάλεσε αύριο να τιμήσουν ομοθυμαδόν τους Αγίους Αποστόλους στο Πανκυθνιακό προσκύνημα της Παναγίας “Κανάλας”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.