Λαμπρά και πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μακαρίου, Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά, στο Σιδηρόκαστρο και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης, όπου έχει ανοικοδομηθεί προ ετών νέο καθολικό αφιερωμένο στον Άγιο Μακάριο.

Επειδή η εορτή του Αγίου εντάσσεται σχεδόν κάθε χρόνο στο πένθιμο και κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθιερώθηκε να τιμάται ο Άγιος από το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας κάθε χρόνο την τέταρτη Κυριακή από το Πάσχα, την Κυριακή του Παραλύτου, σε ανάμνηση και των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Μακαρίου το 2005 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων, αλλά και αρκετών προσκυνητών που δεν ξεχνούν τα τιμούν το μοναστήρι τους και τον Άγιο Μακάριο.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο, τον οποίο πλαισίωσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Ιωάννης Καλαϊτζής και οι διάκονοί του.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Οχυρό του Ρούπελ, προσκεκλημένος από τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτιο Δομουχτσίδη για να παρακολουθήσει ένα δρώμενο που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, την αναβίωση της ιστορικής μάχης των Οχυρών.

Η αναπαράσταση της μάχης και η βίωση των γεγονότων είναι κάτι που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες θεατές μικρούς και μεγάλους.

Τη φετινή χρονιά τίμησε με την υψηλή παρουσία του την εκδήλωση ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.