Την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 των Μυροφόρων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των Βαρβάρας Βασιλειάδη (τεσσαρακονθήμερο), Ελένης Κάκκου (ετήσιο) και Γεωργίου Σταθόπουλου (ετήσιο).

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στην τόλμη των Μυροφόρων γυναικών να μεταβούν στο μνήμα του Κυρίου για να τον αλείψουν με μύρα και στην ευλογία των κρυφών Μαθητών Ιωσήφ από Αριμαθαίας και Νικοδήμου να φροντίσουν και να ενταφιάσουν τον Σταυρωθέντα Κύριο. Ο Αναστάς Κύριος εμφανίστηκε πρώτα στην Παναγία και μετά στις Μυροφόρες γυναίκες. Πρώτο το γένος των γυναικών δέχθηκε την συμβουλή του όφεως και εξαπατήθηκε. Πρώτο το γένος της Εύας άκουσε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού και τον χαρμόσυνο χαιρετισμό ότι Ανέστη ο Κύριος.

Δεν εμφανίστηκε πρώτα στους Μαθητές του ο Αναστάς Κύριος, οι οποίοι παρέμειναν απλοί παρατηρητές, αλλά στις απλές και αγνές ψυχές των Μυροφόρων γυναικών, που είχαν αγάπη αληθινή. Γιατί πολλές φορές όταν θεωρούμε τους εαυτούς μας σημαντικούς και ότι δεν διαφεύγουμε της προσοχής του Θεού, Εκείνος επιστρατεύει τους απλούς, τους άσημους, τους αφανείς και τους καθιστά όργανα της χάριτός του για να πραγματοποιήσει το σχέδιο της θείας οικονομίας του, κατέληξε ο Σεβ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.