Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στην κοινότητα Αγροκηπιάς.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Νεοφύτου, Εφημέριος του Ναού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Κηρύσσοντας το θείο λόγο, την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 19 Ιουνίου, ο Πανιερώτατος ανέφερε πως στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή που ακούσαμε, ο Ιησούς Χριστός αποκαλύπτει δύο δρόμους που οδηγούν στην αγιότητα. Ο πρώτος δρόμος είναι η ομολογία της πίστεως. «Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς·» (Ματθ. 10, 32).

Ο Άγιος δεν ομολογεί μια συγκεκριμένη στιγμή τον Χριστό ενώπιον κάποιων εχθρών της πίστεως, γιατί θα ακολουθήσει το μαρτύριο, αλλά ολόκληρη η ζωή του Αγίου είναι ένας αγώνας ομολογίας, μια ευωδία Χριστού, που εκπέμπει στα πέρατα της οικουμένης αύρα χριστοκεντρική, με σκοπό την κατάκτηση της ουράνιας βασιλείας. Ο Άγιος είτε αγιάζεται «διά μαρτυρίου και αίματος», είτε «δι’ ασκήσεως και εναρέτου ζωής».

Ο δεύτερος δρόμος είναι η αποκλειστική, ειλικρινής και ανιδιοτελής αγάπη προς το πρόσωπο του Χριστού. «Ὁ φιλῶν πατέρα ἤ μητέρα ὑπέρ ἐμέ οὐκ ἔστι μου ἄξιος» (Ματθ. 10, 37). Οι Άγιοί μας, που αγωνίστηκαν τον καλό αγώνα και εφάρμοσαν πρόθυμα στη ζωή τους τις εντολές του Χριστού, απέδειξαν με τον τρόπο τους ότι αγάπησαν πραγματικά τον Κύριό μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το ένατο ετήσιο μνημόσυνο του εφημερίου του Ναού, Οικονόμου Γεωργίου Κίτσιου, ο οποίος εκοιμήθη τον Ιούνιο του 2013, καθώς και όλων των Ηγουμένων της Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, Μονή της Μετανοίας του Πανιερωτάτου, που τέτοια μέρα τελείται το μνημόσυνο αυτών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.