Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών η Εκκλησία μας προβάλλει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό προς ενίσχυση του πνευματικού αγώνα και τη του πνευματικού αγώνος και της νηστείας στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το πρωί πριν την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, κατά το ασματικόν της Δοξολογίας, έγινε η Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και η διανομή των ανθέων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, και ακολούθησε το κατά Κυριακήν εσπερινό κήρυγμα υπό του Αρχιμανδρίτου Μελχισεδέκ Γαλάνη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος απέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε δέκα οκτώ ιερείς της Μητροπόλεως μας, που συμπλήρωσαν σαράντα πέντε και πλέον έτη ιερατικής πορείας και διακονίας.

Τιμήθηκαν οι Ιερείς: Μιχαήλ Τούζος, Κωνσταντίνος Πανουσόπουλος, Νικόλαος Βλάχος, Κωνσταντίνος Σαμαρτζής, Αναστάσιος Χριστόφιλος, Γεώργιος Δημογέροντας, Γεώργιος Γεωργουλής, Νικόλαος Χαλικιάς, Κωνσταντίνος Κουτρουμπής, Κυριάκος Δρακόπουλος, Νικόλαος Παπασπηλίου, Νικόλαος Σαράντης, Κυριάκος Λατσώνας, Βασίλειος Ηλιόπουλος, Ιωάννης Βήλος, Κωνσταντίνος Παναγάκος, Κωνσταντίνος Κουρμπέλης και Γεώργιος Πετρής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.