Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Διακόνων του Ιερού Ιδρύματος, με τη συμμετοχή του Βουλευτή των Κυκλάδων τα Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλ. Φόρτωμα, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του διατελέσαντος Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Προέδρων και μελών Συλλόγων και Φορέων, Εκπαιδευτικών και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Ο Πανοσιολογιώτατος π. Χρυσόστομος προ του τέλους της Ιεράς Ακολουθίας απευθυνόμενος προς του πιστούς αναφέρθηκε στη σημασία της Εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως εν τω μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στη Δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στη ζωή του Χριστιανού, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την ευγενή πρόσκληση να προστεί της Εορτής και ευχήθηκε εορτίως.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός επεμελήθη της Εκκλησιαστικής τάξεως, κατά το έθος του Ιερού Ιδρύματος, την ώρα εξόδου του Τιμίου Σταυρού και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο και τους ευσεβείς προσκυνητές και ευχήθηκε εορτίως.

Τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.