Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 20 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, τηρουμένων των νέων ελαστικότερων μέτρων έναντι του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο, τα οποία επιτρέπουν μεγαλύτερο αριθμό πιστών στις ακολουθίες.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πνεύμα το Άγιο, τον Παράκλητο, το οποίο κατέβηκε στο υπερώο, αυτήν την ευλογημένη ημέρα της Πεντηκοστής και «εκάθισε» στους ομοψύχως προσμένοντες και προσδοκούντες Αυτό μαθητές.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέστηκε και ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Πνεύματος με τις ευχές της γονυκλισίας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Εξοχώτατο Πρέσβυ κ. Ευάγγελο Σέκερη μετά της οικογενείας αυτού και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Βασίλειο Ζαρμπάλη για την παρουσία τους στην Θεία Λειτουργία και στον Εσπερινό της γονυκλισίας. Εξέφρασε δε και την χαρά του που υπάρχει πάλι η δυνατότητα εκκλησιασμού σημαντικώς μεγαλύτερου αριθμού πιστών και κάλεσε τους πιστούς να επανέλθουν στους ναούς με ευχαριστία προς τον Θεό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.