Τηρώντας το παλαιό έθος του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά την εορτή της Πεντηκοστής η Α.Θ. Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε την πόλη του Καΐρου δια την τέλεση των ιερών ακολουθιών του εορταστικού τριημέρου.

Το Σάββατο που είναι αφιερωμένο σ’ όλους τους κεκοιμημένους χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου εντός του κοιμητηρίου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Καΐρου.

Μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου τέλεσε το ιερό μνημόσυνο για τους αειμνήστους προκατόχους του Πατριάρχας Αλεξάνδρειας, πάντας τους αναπαυομένους στο κοιμητήριο και τους απανταχού της γης κεκοιμημένους.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στην σημασία της ημέρας και εμνήσθη προσώπων που βρίσκονται στην θριαμβέβουσα Εκκλησία.

Παρακάλεσε τους εκκλησιασθέντες να προσευχηθούν και για εκείνους που δεν έχουν κάποιον δικό τους ώστε να τους μνημονεύσει κατ αυτή την ημέρα.

Εν συνεχεία καθιέρωσε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, Προσκυνητάριο προς τιμήν της Οσίας Μητρός ημών Μαρίας της Αιγύπτιας. Tο προσκυνητάριο δημιουργήθηκε με την φροντίδα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Δαμασκηνού.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε η μετάνοια της Οσίας Μαρίας να αποτελέσει για όλους μας μια υπενθύμιση προσωπικής μετάνοιας

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Πεντηκοστής στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαμζάουι Καΐρου, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ερμουπόλεως Νικολάου και Μέμφιδος Νικοδήμου του και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου.

Προ της απολύσεως του Μεγάλου Εσπερινού της Γονυκλισίας απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της Ελλάδος και της Κύπρου, της Ελληνικής και της Αραβοφώνου Κοινότητος και του ευσεβείς χριστιανούς ευχήθηκε όπως το Πανάγιον Πνεύμα, ο Παράκλητος της Αληθείας που όλον συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας και τελειοί τα μυστήρια της, ζωογονεί φωτίζει και αγιάζει κάθε πιστό μέλος Της.

Η σημερινή ημέρα είναι η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας. Είναι ημέρα χαράς και ευφροσύνης και πλημμυρίζει τις καρδιές μας όπως και τις καρδιές των Αγίων Θεοκηρύκων Αποστόλων.

Ευχήθηκε όπως με την Χάρη Του, καρποφορήσει το μεγάλο και πολύπλευρο ιεραποστολικό έργο που γίνεται με αγάπη σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.