Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου 2021, την ημέρα της γιορτής της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου πλαισιωμένος από τον π. Ιωάννη Πενλόγλου προϊστάμενο του Ναού, τον π. Γεώργιο Σαρησάββα, τον αρχιδιάκονο π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη και το διάκονο π. Χρήστο Κάνουλα.

Ο Σεβασμιώτατος, σε έναν απαράμιλλα αποκαλυπτικό λόγο, προσδιόρισε την αποστολή της μίας και Αγίας του Χριστού Εκκλησίας. «Η Ορθοδοξία δεν είναι απλά μια όμορφη θρησκεία, είπε μεταξύ των άλλων ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης, είναι τρόπος, στάση, ήθος και ύφος ζωής. Είναι θυσιαστική αγάπη δίχως ανταλλάγματα και δίχως όρια! Η Ορθοδοξία είναι σκάνδαλο! Η Ορθοδοξία, μέσα στους αιώνες, προσκαλεί τους χριστιανούς σε στάση ζωής που ελευθερώνει και μεταμορφώνει. Η Ορθοδοξία ευαγγελίζεται το πνεύμα της διακονίας, της αλληλεγγύης, της θυσίας, που ο σύγχρονος κόσμος έχει τόση ανάγκη».

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τη Δημοτική Τηλεόραση (TV100), την ιστοσελίδα της Δημοτικής τηλεόρασης https://fm100.gr/live/tv100 και το διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης https://www.youtube.com/channel/UC-vkNvgIcGd09H3BrGgXTug

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.