Εκατοντάδες προσκυνητών απ΄ όλη την Κρήτη προσήλθε, τις ημέρες αυτές εις την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου δια να προσκυνήσουν την Τιμία, θαυματουργό και χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου πατρός ημών Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία. Τον πολύτιμο αυτό πνευματικό θησαυρό κόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Γαβριήλ, με μέλη της συνοδείας του.

Η επίσημος υποδοχή πραγματοποιήθηκε εις την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνίας, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος μετά του ιερού κλήρου και πλήθους προσκυνητών υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ. Ακολούθησε Δοξολογία και Αρχιερατικός Εσπερινός.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία εις την παρακείμενη Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, όπου ο Γέροντας Γαβριήλ ομίλησε δια ένα άλλο μεγάλο Άγιο, «συνεχιστή του Οσίου Δαυίδ», όπως σημείωσε, τον όσιο Ιάκωβο. Παρά το προχωρημένο της ώρας και κυρίως, παρά τις δυσμενής καιρικές συνθήκες (έντονη βροχή και δυνατό κρύο) το κεντρικό αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, χωρητικότητας 700 και πλέον θέσεων, πλημύρισε από κόσμο, κόσμο που με παραδειγματική προσοχή και δέος άκουσε την ομιλία του Καθηγούμενου, Γέροντος Γαβριήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο δια την ευλογητική άδεια ελεύσεως της Τιμίας Κάρας ως και τον Καθηγούμενο Γέροντα Γαβριήλ δια την αποδοχή της πρόσκλησης.

«Οι μεγάλοι μας αυτοί Άγιοι της Εύβοιας και της οικούμενης όλης, ο Άγιος Δαυίδ και ο Άγιος Ιάκωβος, σημείωσε ο προσκαλών Ιεράρχης κ. Αμφιλόχιος, υπενθυμίζουν σε όλους μας την μεγάλη αλήθεια ότι μπορούμε να γευτούμε τα μέλλοντα από τα παρόντα, τα επουράνια από τα επίγεια, τα αιώνια από τα πρόσκαιρα, την ζωή του Ανεσπέρου Φωτός από την φθαρτότητα του κόσμου ετούτου. Βεβαιώνουν όλους μας ότι μπορούμε να αγωνιστούμε περισσότερο, ότι το Ευαγγέλιο του Θεού είναι εφαρμόσιμο και όχι ουτοπία και ότι δεν γεννιέται κάποιος Άγιος αλλά γίνεται, μέσα από τον πνευματικό του αγώνα, την σταύρωση των παθών και την εν ελευθερία μετοχή του εις την ζωή της Εκκλησίας», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Αγίου Δαυίδ, Γέροντας Γαβριήλ, με τον μεστό, εμπειρικό και βιωματικό του λόγο, μεταφέροντας τις εμπειρίες του από τα δεκάδες – εκατοντάδες θαυμαστά γεγονότα που μαρτυρούνται τόσο δια τον Όσιο Δαυίδ, όσο και δια τον Όσιο Ιάκωβο, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η αγιότητα δεν είναι προνόμιο μιας εποχής. Η παραίτηση των δικαιωμάτων μας καλ-λιεργεί την χάρι του Θεού στην ζωή μας. Οι Άγιοι μας είναι το αλάτι που δεν αφήνει την κοινωνία να σαπίσει. Ο Όσιος Ιάκωβος συλλειτουργούσε με τους Αγγέλους και τους Αγίους, κανείς δεν έφευγε από το πετραχήλι του χωρίς να νιώθει είδος παραδείσου», ανέφερε ο Γέροντας Γαβριήλ, μνημονεύοντας πλήθος προσωπικών του εμπειριών και παραδειγμάτων θαυμαστών γεγονότων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.