Η Ιερά Μητρόπολίς μας, ευρισκόμενη πάντοτε, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει, κοντά στον ανθρώπινο πόνο προσπαθεί να εκφράσει την αλληλεγγύη της, να στηρίξει όλους εκείνους που βιώνουν δυσκολίες, που σηκώνουν βαρείς σταυρούς στη ζωή τους.

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί μας, κυρίως δε την πόλη του Αρκαλοχωρίου και την ευρύτερη περιοχή της, προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές και ολοκληρωτικές καταστροφές σε Ιερούς Ναούς, οικίες, δημόσιες υποδομές και επιχειρήσεις. Πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κυρίως στέγασης και έλλειψης ειδών πρώτης ανάγκης.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 θα περιαχθεί δίσκος, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, το προϊόν του οποίου θα αποσταλεί στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης θα ενημερωθείτε σχετικώς για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί, τον τόπο που θα συγκεντρωθούν και τα είδη που θα συλλέγονται.

Στηρίζοντας τους αδελφούς μας, αποδεικνύουμε περίτρανα την αγάπη του Χριστού μας, την αλληλεγγύη, τον πατροπαράδοτο συμψυχισμό και την ανθρωπιά, αρετές που μας κρατούν πάντοτε ενωμένους, κυρίως τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε, ως κοινωνία και ως Έθνος.

Προσευχόμαστε «ο επιβλέπων επί την γην, και ποιων αυτήν τρέμειν» να σώζει τον λαόν Του και να χαρίζει στους αδελφούς μας δύναμη και πολλές αντοχές.

Μετά πατρικών ευχών

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.