Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας στην Ρωσία ενέκριναν νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδικασίες μετάβασης του φύλου, με πρόσθετες ρήτρες που ακυρώνουν τους γάμους στους οποίους ένα άτομο έχει «αλλάξει φύλο» και απαγορεύει στα διεμφυλικά άτομα να γίνουν ανάδοχοι ή θετοί γονείς.

«Απαγορεύεται η διεξαγωγή ιατρικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φαρμάκων που στοχεύουν στην αλλαγή φύλου, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού πρωτογενών και (ή) δευτερευόντων σεξουαλικών χαρακτηριστικών του αντίθετου φύλου σε ένα άτομο», αναφέρουν οι τροπολογίες που ανακοίνωσε ο ομιλητής της αίθουσας Vyacheslav Volodin.

Επίσης, θα απαγορευτεί η αλλαγή του φύλου στα έγγραφα. Εξαιρέσεις θα γίνουν για όσους είχαν «χειρουργικές επεμβάσεις με στόχο την αλλαγή σεξουαλικών χαρακτηριστικών» πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Η «αλλαγή φύλου», διευκρινίζουν οι συντάκτες της πρωτοβουλίας, δεν θα περιλαμβάνει επεμβάσεις που σχετίζονται με τη θεραπεία “συγγενών ανωμαλιών (δυσπλασιών)”, γενετικών και ενδοκρινικών ασθενειών που σχετίζονται με εξασθενημένο σχηματισμό των γεννητικών οργάνων στα παιδιά. Προφανώς, με αυτό οι νομοθέτες εννοούν διαφυλικές παραλλαγές. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι επεμβάσεις θα γίνονται μόνο με απόφαση κρατικών ιατρικών επιτροπών. Μετά από μια τέτοια λειτουργία, θα είναι δυνατή η αλλαγή του δείκτη φύλου.

Η αλλαγή του δείκτη φύλου στα έγγραφα από έναν από τους συντρόφους θα αποτελέσει τη βάση για την αυτόματη λύση του γάμου. Προηγουμένως, για κάθε τέτοια υπόθεση, η εισαγγελία υπέβαλε ξεχωριστή αξίωση στο δικαστήριο. Τα διεμφυλικά άτομα θα απαγορεύεται να υιοθετούν παιδιά και να είναι κηδεμόνες.

Το νομοσχέδιο, που στηρίχθηκε από σχεδόν 370 βουλευτές, εισήχθη στα τέλη Μαΐου. Ο αντιπρόεδρος Pyotr Tolstoy είπε ότι με αυτή την πρωτοβουλία, οι βουλευτές «διατηρούν για τους επόμενους τη Ρωσία με τις πολιτιστικές και οικογενειακές αξίες, τα παραδοσιακά θεμέλια, θέτοντας ένα εμπόδιο στη διείσδυση της δυτικής αντιοικογενειακής ιδεολογίας».

Τον Ιούνιο, οι τροπολογίες πέρασαν την πρώτη ανάγνωση και χθες – τη δεύτερη . Όταν το νομοσχέδιο υπογραφεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, θα τεθεί σε ισχύ από την ημέρα της επίσημης δημοσίευσής του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.