Με εκκλησιαστική σεμνότητα τελέσθηκε η, κατά το έθος, κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Αδελφότητας των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ηλέκτρα Παλλάς στην Αθήνα, ενώ εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας.
Το «παρών» στην τελετή έδωσαν οι εν Αθήναις Μητροπολίτες του Θρόνου καθώς και περισσότεροι από εκατό Άρχοντες Οφφικίαλοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Αδελφότητας Εντιμολ. Καθηγητής και Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας μετέφερε τον πατρικό χαιρετισμό και τις Πατριαρχικές ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου στους Άρχοντες, αναφερθείς παράλληλα στη συμπλήρωση 80 ετών ηλικίας του Πατριάρχου μας όπως και πολύκαρπης, ευδόκιμης πατριαρχικής διακονίας Του. Το λόγο, κατόπιν, έλαβε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, κ. Γεράσιμος Φωκάς, Άρχων Ορφανοτρόφος. ο οποίος καλωσόρισε τους Άρχοντες και ευχήθηκε καλό και ευλογημένο Νέο Έτος, σημειώνοντας ορισμένα σημαντικά στοιχεία της πατριαρχικής διακονίας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των Αρχόντων χαρακτήρισε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως «Απόστολο ειρήνης και καταλλαγής, διαλόγου και ανοιχτών οριζόντων καθώς και μεγαλόπνοο οραματιστή».

Παρόντες ήσαν ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Σακελλαρίου, Άρχων Μ. Νομοφύλαξ, Ταμίας κ. Χριστοφόρος Σωφρονίου, Άρχων Υπομνηματογράφος. Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Οδυσσεύς Σασαγιάννης, Άρχων Πρωτέκδικος. Σύμβουλοι κ. Αλέξανδρος Αλεξανδρής, Άρχων Μ. Ρήτωρ, κ. Ανδρέας Ζομπανάκης, Άρχων Ορφανοτρόφος, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος, και κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων, όπως και η Εξελεγκτική Επιτροπή: κ. Ευστάθιος Γιαννής, Άρχων Πρωτομαΐστωρ, κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, Άρχων Πρωτονοτάριος, και κ. Εμμανουήλ Περσελής, Άρχων Διδάσκαλος του Ψαλτήρος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η, κατά το έθος, επίσημη ομιλία της εκδήλωσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.