Το απόγευμα της Κυριακής, 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετησία τελετή της κοπής και ευλογίας της Βασιλόπιτας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό στο προαύλιο των γραφείων της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος.

Σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλης και τα στελέχη των φιλανθρωπικών οργανισμών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής παρέστησαν στην τελετή, την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νότιο Αυστραλία, κ. Γεώργιος Ψιάχας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός ενθάρρυνε και προέτρεψε τους πιστούς να παραμείνουν στην Εκκλησία, όχι μόνον στην καινούρια χρονιά, στην οποία, συν Θεώ, εισήλθαμε, αλλά σε όλη τη διάρκεια του βίου τους, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς οδηγούμενοι στη σωτηρία τους, και τους παρότρυνε να διάγουν τον βίο τους «ἀποστυγοῦντες τὸ πονηρόν, κολλώμενοι τῷ ἀγαθῷ» (Ρωμ. 12:9).

Όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, υπό τις οδηγίες του Αιδεσ. Πρεσβ. π. Κωνσταντίνου Σκουμπουρδή, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Thebarton, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα και κάλαντα των Φώτων.

Τα φωτεινά πρόσωπα και οι ενθουσιώδεις φωνές των παιδιών λειτούργησαν ως μια ευπρόσδεκτη επέκταση του εορταστικού Δωδεκαημέρου, καθώς το εορταστικό αίσθημα άρχισε να εξασθενίζει μέσα στην καθημερινή ρουτίνα της καινούριας χρονιάς.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε μη τη φήμη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, την οποία συνέψαλαν άπαντες οι συμμετέχοντες στην τελετή, ως εγκάρδιο αντίδωρο στις ευχές και ευλογίες Του, τις οποίες μετέφερε στους πιστούς ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.