Ιστορικές στιγμές ζει η πόλη της Κομοτηνής, στην "καρδιά" της Θράκης, καθώς υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια την περίπυστη και θαυματουργή Εικόνα της Αειπαρθένου Μαρίας, της επιλεγομένης "Άξιον Εστί", της πάντοτε διαμενούσης στο πάγκαλο αγιορείτικο περιβόλι Της, και σπανίως εξερχομένης αυτού.

Το πανίερο Εικόνισμα της Θεομήτορος, που έρχεται να στηρίξει και να ενισχύσει τις ελπίδες του Θρακιώτικου Λαού, κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Χριστοφόρος Ιβηρίτης, πλαισιούμενος από Μέλη της Ιεράς Κοινότητος και τους Πανοσιολογιωτάτους Καθηγουμένους και Εκπροσώπους των Ιερών Μονών του Αγιωνύμου Όρους Άθω.

Να σημειωθεί ότι ο ερχομός της Παναγίας “Άξιον Εστί” στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2020 επί τη συμπληρώσει 100 ετών από την απελεύθερωση της Θράκης αλλά ματαιώθηκε ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού και μεταφέρθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στην δυτική είσοδο της πόλης και εν πομπή κατευθύνθηκε προς το Ηρώο της πόλεως (Σπαθί), συνοδεία Σεβ. Αρχιερέων, της Φιλαρμονικής μπάντας του Στρατού, στρατιωτικού και αστυνομικού αγήματος, των Κληρικών της τοπικής Μητροπόλεως, πλήθος εκπροσώπων Συλλόγων, των αρχών του Νομού και εκατοντάδων ευσεβών Χριστιανών.

Συγκεκριμένα υποδέχθηκαν μαζί με τον Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Μαρωνείας και της Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, οι Σεβ. Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Τριπόλεως Θεοφύλακτος, Περαιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Φιλίππων κ. Στέφανος, Σισανίου κ. Αθανάσιος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Λευκοπόλεως (Βουλγαρία) κ. Πολύκαρπος.

Παρέστη επίσης ο Μουφτής της Κομοτηνής dr. Τζιχάντ Χαλήλ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.