Συνήλθε στο συνεδριακό κέντρο Γουότερφολ (Waterfall) στην πόλη Κλέιμοντ του Ντελαγουέαρ (Claymont Delaware) η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από διακόσιοι σύνεδροι αντιπροσωπεύοντας πενήντα πέντε κοινότητες της Μητρόπολης, καθώς επίσης και ογδόντα πέντε αντιπρόσωποι των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων των κοινοτήτων.

Της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης προήδρευσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος και ήταν η πρώτη Συνέλευση της ποιμαντορίας του στη Μητρόπολη.

Μετά την εναρκτήρια προσευχή καλωσόρισε τους συνέδρους ευχαριστώντας τους που ταξίδευσαν από μακρινές αποστάσεις για να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη σπουδαία συνεδρίαση και εξέφρασε την εύφημη μνεία της τοπικής εκκλησίας της Νέας Ιερσέης προς όλα τα μέλη για την ένθερμη πίστη και αφοσίωσή τους.

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Νεκτάριος Κοτρώτσος ανέγνωσε το μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Μητροπολίτης Απόστολος στην εισαγωγική του ομιλία μίλησε για το επιτελούμενο έργο στη Μητρόπολη από την ημέρα της ενθρονίσεώς του μέχρι σήμερα, αναφερθείς στον διορισμό και ανανέωση του καινούργιου Μητροπολιτικού Συμβουλίου, τον διορισμό του νέου πρωτοσυγκέλου π. Νεκταρίου Κοτρώτσου και τα μηνιαία ταξίδια του στην Κωνσταντινούπολη για τις συνεδριάσεις της Συνόδου.

Μίλησε ακόμα για τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων της Νεολαίας, καθώς επίσης και για τις διακονίες στη Μητρόπολη, συμπεριλαμβανομένου και του ανανεωμένου φεστιβάλ ελληνικής μουσικής και χορού της Μητρόπολης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην καθιέρωση της καινούργιας διακονίας, με τίτλο «Πορευόμενοι με τον Χριστό», η οποία ήδη ξεκίνησε και στην πρώτη συνάθροιση του δείπνου συγκεντρώθηκε το ποσό των 150 χιλιάδων δολαρίων για την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής οι οποίοι προέρχονται από τη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης.

Στην κατακλείδα της ομιλίας του καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος επισκέφθηκε τη συνεδρίαση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάσθηκαν εκθέσεις για την ζωή της Μητρόπολης και συγκεκριμένα για τα οικονομικά, στις συνεισφορές των κοινοτήτων, για τα προγράμματα Νεολαίας και διακονιών όλων των ηλικιών, για την Κατηχητική Παιδεία, για θέματα νομικής φύσεως και επικοινωνιών.

Στην Κληρικολαϊκή παρευρέθηκε και μίλησε και ο νεοδιορισθείς πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, Δημήτρης Κατός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.