Έμπρακτη η αρωγή των Κοινοτήτων Περιφερείας Βοσπόρου σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Μ. Ρεύματος.

Οι ομογενειακές Κοινότητες, θεσμικά στέκονται αρωγοί στους Ρωμιούς αλλά και στους εξ Ελλάδος συμπολίτες μας που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Πόλη. Παραδοσιακά, σε όλες τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές φροντίζουν να ενισχύουν οικονομικά τους εμπερίστατους συμπολίτες, με αγάπη και διακριτικότητα.
Αυτή την χρονιά η Φιλόπτωχος Επιτροπή, συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα ενίσχυσης που θέσπισαν, και τους άμεσα πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού. Τέσσερις Κοινότητες του Βοσπόρου, συγκέντρωσαν το ποσό των 32.000 λιρών και διένειμαν την Μεγάλη Εβδομάδα 32 φακέλους, με 1000 λίρες έκαστος, στηρίζοντας οικονομικά ισάριθμους αποδέκτες, που τα είχαν άμεσα ανάγκη.

Τριάντα δύο άτομα ωφελήθηκαν από τα κοινοτικά δώρα: Συγκεκριμένα, 12 άτομα από το Μέγα Ρεύμα, 10 άτομα από το Νιχώρι, 5 από το Μεσάχωρο και 5 άτομα από το Βαφεοχώρι. Επειδή, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες λόγω κυρίως ηλικίας ή άλλων υποκείμενων ασθενειών, δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, φρόντισε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, να τους παραδώσει τους φακέλους τους στα σπίτια τους.
Σε πείσμα των δυσκολιών της εποχής, το έργο που επιδεικνύουν οι Κοινότητες, σύμφωνα και με τις οικονομικές τους δυνατότητες, είναι πολυμορφικό, με γνώμονα πάντα την αρωγή στον συνάνθρωπο, με αξιοπρέπεια και εξατομικευμένη φροντίδα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.