Όλα για όλα αποφάσισαν να τα παίξουν οι Ρώσοι στο θέμα περιορισμού της επιρροής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το σήμα της αντεπίθεσης, με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, έχει δοθεί με αφορμή και την πρόθεση του κ.Βαρθολομαίου να επισκεφτεί το Φθινόπωρο την Ουκρανία.

Η αρχή έγινε με την περίπτωση της Αγίας Σοφίας όπου οι Ρώσοι “πανηγύριζαν” που δεν θα πληρώνουν εισιτήριο οι τουρίστες! Έφτασαν δε στο σημείο να μιλούν για Θεία τιμωρία λόγω της στάσης του Βαρθολομαίου στο ουκρανικό.

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για το ξανθό γένος κλπ, θα πρέπει να γίνει κατανοητό οτι η κόντρα για το ουκρανικό έχει τις ρίζες της στην προσπάθεια της Μόσχας να γίνει η τρίτη Ρώμη και να μεταφερθεί με τον καιρό εκεί το η έδρα του Πατριαρχείου.Τελευταία , επειδή αυτό ενοχλεί ακόμη και τους “φίλους” αρχίζουν να ψελλίζουν κάτι για μεταφορά της έδρας στο Άγιο Όρος ή στην χειρότερη περίπτωση γι΄αυτούς στην Ελλάδα.

Αυτό που στην ουσία θέλουν είναι να έχουν τον έλεγχο των ορθοδόξων όπου γης και κυρίως στα Βαλκάνια και στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Για τον λόγο αυτό ξοδεύουν τεράστια ποσά για αναστυλώσεις ναών αλλά και για ανεγέρσεις νέων.

Ανεξάρτητα από τα μακροπρόθεσμα σχέδια ,το τελευταίο διάστημα , οι Ρώσοι εντείνουν τον πόλεμο κατά του Βαρθολομαίου.

Δημοσιεύματα από την Κύπρο αναφέρουν οτι “έπιασαν δουλειά” πράκτορες καθώς εκεί είναι πολλοί οι μητροπολίτες που έχουν αντιδράσει στην απόφαση του αρχιεπισκόπου κ.Χρυσόστομου να αναγνωρίσει την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Στην Ουκρανία βλέπουν το φως της δημοσιότητας “άσεμνες’ φωτογραφίες αλλά και κείμενα κληρικών που έχουν αποδεχτεί το νέο καθεστώς.

Πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα επιστολή προς τον Πατριάρχη Γεωργίας όπου μιλάει για μυστικό πόλεμο κατά του ΙΒαρθολομαίου..Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Dmanisi and Agarak-Tashiri, Great Britain and Ireland, Ζήνων, εξαπολύει βαριές καταγγελίες κατά του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία, και κατά στελεχών της Γεωργιανής Εκκλησίας.Σε επιστολή του προς τον Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία ΙΙ με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2020, ο Αρχιεπίσκοπος Ζήνων τονίζει πως “η αναφορά των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Γεωργίας στο υπουργείο Εξωτερικών και η πολιτική εντολή του προς την πρεσβεία και το προξενείο της Γεωργίας στην Τουρκία να μην παρίστανται (ο πρέσβης, ο πρόξενος ή κάποιος εκπρόσωπος) στις Θείες Λειτουργίες που τελούνται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, θεωρείται ως κήρυξη μυστικού πολέμου κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη”.Στην ίδια επιστολή, ο Αρχιεπίσκοπος Ζήνων διερωτάται “αν είναι λογικό να εναντιωθεί η γεωργιανή κοινότητα της Τουρκίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη; Δεν βλάπτει τους Γεωργιανούς στην Τουρκία;”, και υπογραμμίζει πως καταστρέφονται οι σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών.Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου δημοσιεύτηκε στα γεωργιανά μέσα ενημέρωση (formulanews.ge και TV Formula), όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.πό την πλευρά του, ο πρέσβης της Γεωργίας στην Τουρκία, Giorgi Janjgava, δημοσιεύει ανάρτηση στο Facebook με την οποία διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ζήνων.“Είχα, έχω και θα έχω σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αγιότητα του, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο”, έγραψε στο Facebook.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.