Με κατάνυξη και ιδιαίτερη Ευλάβεια και Λαμπρότητα τιμήθηκε η Κοίμησις της Θεοτόκου στα Ακριτικά Νησιά μας, της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων. Στο νησί της Σάμου επ’ ονόματι της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμώνται 135 Ενοριακοί Ναοί και παρεκκλήσια και 7 Ιερές Μονές. Στο νησί της Ικαρίας επ΄ονόματι της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμώνται 4 Ιερές Μονές και 35 Ενοριακοί Ναοί και παρεκκλήσια.

Στα νησιά των Φούρνων υπάρχουν 4 Ιεροί Ναοί επ‘ονόματι της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίκεντρο των Λατρευτικών Εκδηλώσεων υπήρξε το Καρλόβασι της Σάμου όπου την παραμονή της Μεγάλης Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε του υπαιθρίου Πανηγυρικού Εσπερινού λόγω του τραυματισμένου από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου και της Ιεράς Λιτανεύσεως του Επιταφίου της Θεοτόκου στη πόλη των Καρλοβασίων. Τη Λιτάνευση του Ιερού Επιτάφιου ακολούθησαν χιλιάδες πιστοί. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, κάλεσε να ζητήσουμε ικετευτικά τις θερμές Πρεσβείες και την Κραταιά Προστασία Της, για όλους εμάς που βιώσαμε τον καταστροφικό σεισμό και την ολική ή μερική καταστροφή 98 Ιερών Ναών και υπέρ ταχείας αναστυλώσεως, ανακαινίσεως και ολοκληρώσεως των εργασιών αποκαταστάσεως αυτών, με πρώτο τον βαρέως πληγέντα Ιστορικό και Μνημειακό Μητροπολιτικό Ναό που αποτελεί την καρδιά του Καρλοβάσου, την έκφραση της αποψινής παραδόσεως και το σημείο αναφοράς της Περιφοράς του Επιταφίου της Παναγίας μας που αποτελεί λατρευτική ιδιομορφία-έθιμο πλέον από του 18ου αιώνα. Επίσης να σκεπάσει και να προστατεύσει την Πατρίδα μας, τα νησιά μας και τον λαό μας από τον κίνδυνο, την προκλητικότητα, την διαρκεί ένταση, των ορατών εχθρών των γειτόνων μας, οι οποίοι αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδος μας και των νησιών μας…

Ανήμερα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου Άνω Βαθέος τον πλησιέστερο Ιερό Ναό του Πανηγυρίζοντος πληγωμένου από το σεισμό, Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.