Την παραμονή της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το απόγευμα της 14ης Αυγούστου, έκρουσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες σημαίνοντας την έναρξη της Ακολουθίας του Εσπερινού μεθ' Αρτοκλασίας, ξεκινώντας έτσι τους εορτασμούς της Παναγίας μας στον ιερό μας ναό.

Ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί, με το «Ευλογητός ο Θεός» άρχισε ο Όρθρος και εν συνεχεία ετελέσθη η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριό μας π. Καλλίνικο.

Στην Κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων, συμμετείχε πλήθος ευλαβών πιστών, παρά τις θερινές διακοπές που βρίσκονται εν εξελίξει, θέλοντας έτσι να τιμήσουν το πρόσωπο της «επουρανίας κλίμακος, δι’ ης κατέβη ο Θεός».

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο προεξάρχων μετά μερίδος των διακονητών του Ναού, εξήλθαν του Ιερού Βήματος και έψαλαν, μαζί με τους ιεροψάλτες, τα εγκώμια της Παναγίας, ενώπιον του Επιταφίου της.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε λιτανεία εντός του ναού, κατά την οποία ο π. Καλλίνικος με τον υπεύθυνο διαδικτύου κ. Αναστάσιο Πολυχρονόπουλο, περιέφεραν μαζί το σκήνωμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, για την ευλογία όλων των παρισταμένων πιστών.

Πριν το «Δι’ ευχών», ο εφημέριος παρουσίασε στο χριστεπώνυμο πλήθος τη σεπτή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας, μια νέα εικόνα που αγιογραφήθηκε και επιχρυσώθηκε ύστερα από μέριμνα πολλών πιστών, επιθυμία χρόνων που συνοδεύθηκε από πολλούς κόπους, εμπόδια και υπομονές. Όμως, ανήμερα της Κοιμήσεώς της, η Παναγία Μητέρα του Θεού ημών, μας αξίωσε και επισήμως να γνωστοποιήσουμε στους προσκυνητές, ότι το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα και η νέα Εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας θα λιτανευθεί και θα τοποθετηθεί σε προσκυνητάρι επί του προνάου, κατά την ημέρα της Συνάξεώς της, στις 23 Αυγούστου.

Μετά την απόλυση και κατά τον διαμοιρασμό του αντιδώρου, οι ιεροψάλτες μας έψαλαν το μη λειτουργικό ποίημα του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως προς τιμήν της Παναγίας μας, το «Αγνή Παρθένε Δέσποινα», δημιουργώντας και αυτοί κατανυκτική ατμόσφαιρα στο ναό μετά τη Θεία Λειτουργία.

Χρόνια πολλά κι ευλογημένα, η Υπεραγία Θεοτόκος να πρεσβεύει στον Υιό της και Θεό ημών για τη σωτηρία του σύμπαντος κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.