Η Ιερά Μονή της Παναγίας Μικροκάστρου Σιατίστης ενημερώνει τους ευσεβείς Προσκυνητές για τον ετήσιο πανηγυρικό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου:

«Λόγω της παρατεινόμενης επιδημίας του κορωνοϊού για λόγους πρόληψης, θα τηρηθούν κάποια μέτρα με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Την παραμονή 14 του μηνός, ημέρα Παρασκευή, οι ευσεβείς Προσκυνητές, όσοι επιθυμούν να ασπασθούν την Εφέστιο και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης, η οποία φυλάσσεται ως γνωστό στο Εικονοστάσιο του Καθολικού της Μονής, θα εισέρχονται μόνον από την κεντρική πύλη της αυλής της Μονής, φορώντας την απαραίτητη μάσκα, σε συνεχή ροή, ελεγχόμενη από τα όργανα τάξης και θα εξέρχονται από τη βορεινή Πύλη του Ναού.

Η Ακολουθία του Εσπερινού θα αρχίσει στις 7:30 μ.μ. και οι πιστοί θα παρακολουθούν από τον αύλειο χώρο.

Την ημέρα της εορτής το πρωί, η Ακολουθία του Όρθρου θα αρχίσει στις 6 π.μ.

Θα τηρηθούν οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις εντός του αυλείου χώρου μεταξύ των πιστών. Φυσικά απαραίτητη είναι η χρήση της μάσκας.

Στην καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος θα συμμετέχουν οι Μοναχές, το Ιερατείον και οι Συνοδοί της Ιεράς Εικόνος Καβαλλάρηδες, οι εκπρόσωποι μόνον όλων των ομάδων. Οι πιστοί θα παρακολουθήσουν από τις θέσεις τους τη Λιτάνευση της Εικόνος.

Εξερχόμενοι δε από την Ιερά Μονή θα λαμβάνουν από τους εντεταλμένους ιερείς το αντίδωρο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.